Politi: Her vil vi være til stede

05/01/2022 07:13

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

På baggrund af en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn har der siden den 3. december 2021 været indført to visitationszoner i dele af hovedstaden. Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet, og da det er politiets vurdering, at der fortsat er risiko for flere voldelige hændelser, bliver de to zoner nu forlænget med yderligere 14 dage.

Zonerne dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum, og med forlængelsen er de nu gældende frem til den 18. januar 2022 kl. 18.00.

”Zonerne er først og fremmest et værktøj, vi bruger for at sikre trygheden hos de borgere, der bor i områderne. Vi vurderer, at der stadig er en risiko for, at der i rocker- og bandemiljøet kan opstå voldelige episoder, og derfor har vi besluttet at forlænge visitationszonerne, så vi bl.a. kan undersøge, om personer har våben på sig eller i deres køretøjer,” siger politidirektør Anne Tønnes.

I flere af de voldelige hændelser, der har fundet sted, har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet. Efterforskningen fortsætter, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to visitationszoner.
 
Zonerne gælder i følgende afgrænsede områder: 

Zone 1:

 Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.