Kommune idømmes kæmpe bøde efter en 5-årig dreng kom til skade

21/12/2021 15:00

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Hedensted Kommune blev i dag ved Retten i Horsens idømt 20 dagbøde á 10.000 kroner for at være ansvarlig for, at en 5-årig dreng kom alvorligt til skade på Stouby børnehavens legeplads i august 2020.

Hedensted Kommune har nægtet sig skyldig.

Kort om sagen: ”Den 6. august 2020 kom en 5-årig dreng til skade på legepladsen i Stouby, da stolperne på den hængekøje, han gyngede på, knækkede og ramte drengen i hovedet. Drengen er blevet varigt hjerneskadet efter ulykken. Hedensted Kommune har under sagen gjort gældende, at de havde ansat et eksternt firma til at føre tilsyn med legepladserne, og at Kommunen var af den opfattelse, at alle, og ikke kun nogle af legeredskaberne, var omfattet af det eksterne tilsyn.

Specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi fortæller om rettens resultat: ’Retten har fulgt anklagemyndighedens vurdering af, at Hedensted Kommune har ansvaret for sikkerheden på institutionernes legepladser, og at det burde have været opdaget på et tidligere tidspunkt, at stolperne var i så dårlig stand. Retten har ved straffastsættelsen lagt vægt på Hedensted Kommunes ansvar, og at ulykken kunne have været undgået, samt drengens alder og de meget alvorlige skader, han har pådraget sig.’

For Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Pernille Moesborg.