Dansk dagplejemor politianmeldt - Tvangsfodrede etårig dreng

05/11/2020 12:15

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En dagplejemor fra Haderslev kommune er blevet politianmeldt, efter en video der har vist hvordan hun tvangsfodrede en etårig dreng.

En privat dagplejemor fra Haderslev kommune er blevet politianmeldt, og har fået frataget sin godkendelse af kommunen.

Det sker efter en video har vist hvordan dagplejemoren har tvangsfodret en etårig dreng, der begynder at græde. Det skriver Jydskevestkysten.

Sagen startede i efterårsferien, da den private dagplejemor blev indberettet til Haderslev kommune af sin kompagnon.

Video blev afgørende

Der er ikke altid håndgribelige beviser, når en kommune modtager klager, men i denne sag har der været forholdsvis faste beviser fra starten.

Børn- og ungechef i kommunen Thomas Vestergaard Andersen, fortæller at kommunen har fået information om hvad han kalder ”kritisable forhold” – ”Det er en privat børnepasser, det er en privat erhvervsdrivende. Vi har ikke afskediget nogen, men vi har været ude og inddrage en godkendelse”

Selvom kommunen i øjeblikket ikke vil fortælle for meget om sagen, så bekræfter Thomas Vestergaard Andersen, at videoen har spillet en rolle i afgørelsen.

”Jeg vil ikke ind på enkelthederne i det. Vi vurderer, at de pædagogiske forhold ikke var på linje med de krav, der fremgår af dagpasningsloven og i øvrigt ikke er sammenlignelige med Haderslev Kommunens øvrige tilbud. En video har også indgået i vores afgørelse.”