'Bankmand' begår bedrageri

05/01/2022 10:21

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

På vegne af en ældre kvinde fra Farum blev det klokken 11.24 anmeldt, at kvinden dagen før var blevet udsat for bedrageri af en mand, som udgav sig for at være bankansat

Kvinden havde modtaget et opkald fra manden omkring klokken 16, hvor han forklarede, at nogen havde forsøgt at misbruge kvindens kreditkort, og hun skulle derfor lægge kortet i en kuvert og aflevere det til en mand, som ville komme forbi kvindens adresse.

En mand var efterfølgende dukket op på adressen, og derefter var der blevet hævet et kontantbeløb, inden kreditkortet var blevet spærret. 

Manden, som kom forbi kvindens adresse, beskrives som:

Dansk af udseende,

Ca. 20 år,

180-185cm,

Spinkel af bygning,

Lys i huden og med kort lyst hår.

Iført jeans, ternet skjorte og en løs jakke.

Talte dansk. 

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at banker ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder, og opfordrer borgerne til ikke af udlevere deres kreditkort og/eller personlige oplysninger til ukendte personer.

Såfremt man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om en reel henvendelse, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet.

Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til det pågældende ansættelsessted og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.