16-årig dreng anholdt: Svindlede enker for knap 1,5 millioner kroner

08/01/2021 13:12

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En voldsom og yderst opsigtsvækkende sag er startet fredag i Københavns byret.

Her kræver politiet den blot 16-årige dreng varetægtsfængslet, efter man har sigtet ham for medvirken i 40 tilfælde af bedrageri, hvor den samlede sum er på knap 1,5 millioner kroner – det skriver B.T.

I en pressemeddelelse fra Københavns Politi, fremgår det hvordan bedragerierne er foregået.

” Bedragerierne er foregået ved, at kvinder, der lige var blevet enker, blev ringet op af en person, der præsenterede sig som enten bedemand eller repræsentant for skifteretten,” – oplyser politiet og fortsætter:

” Kvinderne blev lokket til at betale fiktive bedemandsregninger eller fik at vide, at der for eksempel ville blive lukket for elektriciteten, hvis en regning ikke blev betalt.«

Ifølge B.T. har de fourettede kvinder kun det til fælles at de lige var blevet enker, eftersom de kommer fra forskellige dele af landet. Beløbende kvinderne betalte lå mellem 8.000 helt op til 117.000 kroner.

” Man er gået målrettet efter personer i en sårbar situation og har udnyttet dem groft. Det er en sag, vi ser meget alvorligt på, og derfor har vi efterforsket den intensivt,” – Udtaler vicepolitiinspektør Peter Reisz, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.

Eftersom sagen kun lige er startet, kan politiet ikke udelukke at der vil blive foretaget flere anholdelser eller rejst flere sigtelser, som processen skrider frem.