Nikita Klæstrup raser over tidligere MGP-stjerne: Det er vildt problematisk

05/11/2020 14:10

|

Lukas Jepsen

Foto: ExonthebeachDK

Mest læste i dag

Den tidligere MGP-stjerne og nuværende influencer Anne Gadegaard har modtaget massiv kritik for reklame.

Anne Gadegaard er en af i en lang række influencere, der har fået massiv kritik, og i nogle tilfælde blevet lagt for had, for deres reklamerende opslag på Instagram for slankeproduktet Nupo.

På de sociale medier er reklamerne ifølge Ekstra Bladet kaldt blandt meget andet ”usmagelig”, ”skadelig” og ”direkte livsfarlig”.

Kommentarer der altså hæfter sig til Anne Gadegaards opslag, hvori hun skriver.

”Det sænker kalorieoptagelsen med cirka 800 kalorier, og det forebygger sult, sukkercraving og overspisninger. Produktet er virkelig godt, hvis du skal til en fødselsdag eller et bryllup, hvor der er en masse lækker mad inden. Tager du det, gør det, at du ikke spiser lige så meget,"

Anne Gadegaard selv har ikke ville udtale sig angående opslaget, på trods af at hun også får kritik fra andre influencere.

Som influencer skal man passe på

Influencer og debattør Nikita Klæstrup, der ikke selv føre reklame for Nupo, er dybt kritisk overfor reklamerne.

”Det er vildt problematisk, og det sender et helt forkert budskab. Som influencer skal man passe på med det narrativ, man putter ud i verden,” Siger hun til ekstra bladet.

Det er ifølge Nikita Klæstrup, at influencere reklamerer for produkter der bygger på usikkerheden i folk.

”At reklamere for et produkt, der sælger sig selv på at undertrykke følelsen af sult, er ikke i orden. Sult bliver fremstillet som en dårlig følelse, der skal modarbejdes, og det er enormt skadeligt," fortæller influenceren, der fortsætter:

"De sælger et produkt, der bygger på påstanden om, at du ikke er god nok, som du er. De sælger på usikkerhed, og det synes jeg, at vi som influencere er nødt til at sige fra overfor,"