Landet med færrest turister: Kun 200 personer besøger det om året

29/06/2024 21:29

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Det betragtes som et jordisk paradis, men kun ganske få besøger det hvert år.

Mest læste i dag

Turisme er en vigtig faktor for økonomien i mange lande. Hvert år er der mange lande, der ser frem til at tage godt imod de millioner af turister, der besøger dem og giver økonomien et løft.

Der er dog lande, der slet ikke afhænger af turisme. Disse lande ligger i bunden af verdens turismebarometer. Et sådant tilfælde er Nauru, der er en lille ø i Mikronesien, som anses for at være det land med færrest turister i verden.

Ifølge britiske Mirror modtager Nauru i gennemsnit kun 200 turister årligt. Hvad bidrager til dette lave tal? Øens isolerede placering, da den befinder sig næsten midt i Stillehavet, spiller en stor rolle.

Desuden er det svært at komme dertil, da der ikke er direkte flyvninger og man skal skifte fly flere gange. Der er heller ikke store hotelkomplekser, hvilket betyder, at det kan være meget svært at finde et sted at bo.

Nauru er verdens tredje mindste land (efter Vatikanet og Monaco) med et samlet areal på 21 kvadratkilometer og en befolkning på cirka 11.000 faste indbyggere. En af øens mest bemærkelsesværdige træk er dens utroligt smukke strande.

Med hvidt sand og turkisblåt vand, huser strandene koralrev, som tiltrækker dykkere. Øen blev uafhængig af Australien i 1968. Klimaet er tropisk på grund af nærheden til ækvator, med konstante regnbyger mellem november og februar og en gennemsnitstemperatur mellem 24 og 30 grader.

Nauru er en parlamentarisk republik med et parlament bestående af 18 medlemmer, der vælges hvert tredje år. Regeringen består af seks ministre, og præsidenten er både statsoverhoved og regeringschef.

Hvis du selv har lyst til at besøge Nauru, skal du vide, at det ikke bliver nemt. Som der er givet udtryk for herover, så er det ikke muligt at finde direkte fly til landet. Derfor er du nødt til at finde en anden løsning, hvis du vil besøge landet.