Kan være farligt: Disse 5 almindelige fødevarer må din hund aldrig spise

20/07/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Mange hundeejere vil gerne forkæle deres firbenede ven lidt ekstra - men der er visse fødevarer man bør passe særligt på med.

Mest læste i dag

I vores kærlighed til vores firbenede familiemedlemmer er det afgørende at sikre, at de får den rette ernæring. Mens vi ofte forkæler vores hunde med lækre godbidder, er det vigtigt at huske, at der er visse fødevarer, som vores pelsede venner aldrig må indtage. For at hjælpe dig med at holde din hund sund og sikker, har vi samlet en liste over fem ting, som din hund aldrig må spise.

  1. Chokolade: Chokolade indeholder stoffet theobromin, som er giftigt for hunde. Selv små mængder chokolade kan forårsage symptomer som opkastning, diarré, øget hjertefrekvens og i alvorlige tilfælde endda anfald og død. Hold derfor chokolade og chokoladeholdige produkter væk fra din hund.

  2. Løg og hvidløg: Løg og hvidløg indeholder stoffer, der kan være giftige for hunde, herunder allium-forbindelser. Disse stoffer kan forårsage skader på hundens røde blodlegemer og føre til anæmi. Symptomerne kan omfatte opkastning, diarré, åndedrætsbesvær, og i alvorlige tilfælde endda nyresvigt. Vær opmærksom på at undgå løg og hvidløg i al mad, du deler med din hund.

  3. Vindruer og rosiner: Selv i små mængder kan druer og rosiner forårsage alvorlige problemer hos hunde. Disse frugter er kendt for at forårsage nyresvigt, og symptomerne kan omfatte opkastning, diarré, mavesmerter og nedsat appetit. Det er bedst at holde disse frugter uden for rækkevidde for din hund.

  4. Alkoholholdige drikkevarer: Alkohol er skadeligt for hunde, og selv små mængder kan være livstruende. Hunde har en lav tolerance over for alkohol, og indtagelse kan føre til symptomer som opkastning, diarré, koordinationstab, åndedrætsbesvær og endda koma. Sørg for at holde alkoholholdige drikkevarer langt væk fra dit kæledyr.

  5. Xylitol: Xylitol er et sødestof, der findes i mange sukkerfri produkter såsom slik, tyggegummi og nogle bagværk. Det kan forårsage en kraftig frigivelse af insulin i hundens krop, hvilket kan føre til et farligt fald i blodsukkerniveauet. Xylitolforgiftning kan resultere i symptomer som opkastning, nedsat koordination og i alvorlige tilfælde leversvigt og død.