Her er maden, der vil hjælpe dig med at slippe af med kakerlakker i dit hjem

14/04/2024 08:01

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Kakerlakker betragtes som de eneste dyr, der kan overleve en atomkatastrofe. Dette kan vi nok aldrig bekræfte, men én ting er sikkert: Kakerlakker er et stort og vedholdende problem for de fleste hjem. Det gælder især for folk, der bor i byerne.

Mest læste i dag

Der er dog nogle simple og helt naturlige metoder, du kan bruge til at slippe af med kakerlakker i hjemmet uden at ty til kemikalier, som er skadelige for både dig og dine børn. En af disse metoder er et særligt trick med kakao.

Det er en udbredt metode til hjemmelavet lokkemad, som gør det muligt at dræbe kakerlakkerne. Bland en del borsyre i pulverform med en del hvedemel og en del sukker. Rør godt rundt indtil du har en dejlignende masse.

Placer små bolde af denne dej rundt omkring i huset, hvor du har bemærket, at de ofte kommer. Melet og sukkeret i blandingen vil tiltrække kakerlakkerne, og borsyren vil dræbe dem. Du kan også lave et lignende lokkemiddel med et forhold på 1 del borsyre, 1 del kakao og 2 dele hvedemel.

Der er dog også andre alternativer, som du kan bruge, hvis du ikke ønsker at bruge kemikalier mod kakerlakker. En af de mest udbredte metoder er at skabe et lokkemidel med bagepulver og flormelis.

Dette er en meget økonomisk metode, som med korrekt anvendelse kan udrydde en hel koloni af kakerlakker. Hvad du vil have brug for, er følgende:

  • Plastkapsler fra flasker (vand eller sodavand)

  • Bagepulver

  • Flormelis

  • Vand

Opskriften er som følgende:

  1. Bland lige dele bagepulver og flormelis

  2. Fyld kapslerne med blandingen

  3. For hver blanding, fylder du også en kapsel med vand

  4. Placer kapslerne med lokkemidlet og vandet på utilgængelige steder (bag vaskemaskinen, under køleskabet, i køkken- og badeværelsesskabe, nær afløbet) og hvor du har set kakerlakker

Hvordan tricket virker

Sukkeret er meget tiltrækkende for kakerlakker. Når de haster til for at spise, vil de dog også indtage sodavand, hvilket skaber en eksplosiv reaktion, når det når kakerlakkens mave, hvilket dræber den.

Hvis denne specifikke kakerlak spises af andre, hvilket sagtens kan vise sig at ske, så vil de, der spiser lokkemidlet med sodavand, dø i kædereaktion.

Eksperter hævder, at denne metode kræver vedholdenhed, da det kan tage nogle uger at fungere. En af de vigtigste forudsætninger er at genopfriske lokkemidlet, når blandingen løber tør.