Kundepleje skaber vækst for din virksomhed

15/03/2023 17:05

|

Martin Hansen

Foto Pexels

Mest læste i dag

Som virksomhedsejer skal man have styr på mange ting. Der er budgetter, forretningsplaner, ansættelser, salgsannoncer og meget mere, som man skal holde styr på. En essentiel del af en livet som virksomhedsejer er også at kunne mestre kundepleje. 

Dine kunder er hvad, der får din virksomhed til at løbe rundt. Hvem besøger din virksomhed, hvad køber de, hvor meget og hvornår? Der er rigtig meget, man kan lære ved at blive klogere på ens kunder - og i sidste ende er det kunderne, som vækster din virksomhed.

80/20 reglen

Vidste du at 20% af dine kunder står for 80% af din omsætning? Tallene taler for sig selv og viser, hvor vigtig det er at fokusere på kundepleje, hvis man gerne vil omsætte mere for sin virksomhed. 

Derfor taler vi altid om kundepleje. De 20% virker måske som et lille tal, men det gør en verden til forskel. Det er altid fornuftigt at gøre noget ekstra for sine kunder, så din virksomhed kan vokse sig større. 

Salg og marketing

Kundepleje er et vidt begreb, men hvis vi skal gøre det mere overskueligt så kan det siges sådan her: dine kunders interesse holdes ved lige gennem skræddersyet marketingsstrategier. Marketing er, hvad drager flere kunder til din virksomhed. Kunderne er dem, som udløser salg og omsætningen af disse salg er, hvad der vækster din virksomhed. 

Radiant kan hjælpe dig godt på vej med at vækste din virksomhed gennem kundepleje, marketing og marketing. Her kan du lære mere om, hvordan du kan se dine sales as a service for kunderne. 

Grundlæggende teknikker

I denne artikel beskriver vi kundepleje og vækst i brede termer, der er naturligvis meget mere at lære, og mange flere teknikker, som du skal kunne benytte.

De grundlæggende teknikker for kundepleje er bygget op omkring AIDA-modellen. AIDA-modellen er en model for marketing og salg, som følger denne firtrins model: 

  • Få kundens opmærksomhed gennem marketing - Attention
  • Stimuler kundens interesse - Intrest
  • Skab købelyst hos kunden - Desire
  • Få kunden til at skride til handling - Action 

Denne model kan du tage med dig i dine overvejelser, når du arbejder med salg og marketing.