Dans er meget mere end en motionsform

29/05/2023 09:51

|

Mikkel Preisler

Foto Pexels

Mest læste i dag

Dans er blevet rigtig populært som motionsform i løbet af de seneste år. Der er mange, der har taget det til sig - både mænd og kvinder. Det skyldes primært, at det er en sjov og anderledes måde at motionere på.

Selvom hovedparten af dem, der kaster sig over dans, ønsker at motionere, har dans meget andet at byde på. Derfor behøver motionen ikke at være den eneste årsag til, at du integrerer dans i din dagligdag.

Blandt andet vil du også kunne nyde godt af nedenstående fordele, hvis du begynder til dans.

Kan give et afbræk fra hverdagen

Når man har en travl hverdag, er det vigtigt, at man får nogle afbræk. Der skal være perioder i løbet af ugen, hvor man trækker stikket. Husker man ikke at gøre dette, kan det desværre medføre, at man brænder ud.

Der er naturligvis mange måder at gøre dette på, men dans er en oplagt mulighed. Når du danser, kræver det dit fulde fokus, hvorfor du glemmer andre aspekter af dit liv. Dermed føler du, at du for alvor får et afbræk.

Dette er også en af årsagerne til, at mange melder sig til et hold på en danseskole. Ønsker du selv at finde en måde at trække dig fra hverdagen, er dans værd at overveje.

Dans giver dig selvtillid

Dans har også den fantastiske fordel, at det kan give dig mere selvtillid. Når du først starter til dans, kan du føle dig en smule utilpas og pinligt berørt. Med tiden lærer du dog at give slip på dette.

Hvad dette betyder er, at du helt naturligt begynder at hvile mere i dig selv. Dette vil forvandle sig til øget selvtillid, som du vil tage med dig i andre aspekter af dit liv.

Samtidig foregår det som regel på mindre hold, hvorfor du kan lære din krop bedre at kende i et lukket forum. Dette anser mange også som en betydelig fordel ved at gå til dans.

Kan give dig nye bekendtskaber

Ønsker man at gå til dans, er der mange måder at gøre det på. Først og fremmest findes der mange former for dans, som man kan kaste sig over. Dertil er der også forskel på, hvorvidt man starter på en stor eller lille danseskole.

Uanset hvad man beslutter sig for, er der en god chance for, at man bliver tilknyttet et dansehold. Det betyder naturligvis, at man også får mulighed for at skabe sig nye bekendtskaber på dette hold.

Dette er gældende, hvad enten man starter for sig selv eller som par. Der er nemlig også mange par, der gennem dans har lært andre par at kende, som de derfor har fået et tæt venskab med.