Vanvittigt erstatningskrav fra nabo: Åbnede bare sit vindue

09/08/2023 19:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Deres stige de har placeret i deres have ødelægger deres dør. Det burde være ret ligetil at regne ud, hvem der har ansvaret. Men for nogen kan et åbent vindue være altafgørende.

Mest læste i dag

Et par utilfredse lejere føler sig forvirrede, da de er blevet anmodet om at betale for skader, der opstod på grund af uagtsomhed fra deres nabo, ifølge en rapport fra Mirror.

Selvom mareridtsnabohistorier ofte omhandler parkeringsproblemer, støjklager og leveringsproblemer, befinder denne person sig i en usikker position vedrørende ansvaret for skader. Skaden skete, da naboen placerede en stige mod lejernes vindue, hvilket førte til, at stigen væltede og knuste naboens rude.

Åbnede bare vinduet

I søgen efter råd har lejeren henvendt sig online og spurgt om, hvem der bør betale regningen. Naboen hævder, at de har ret til at opbevare stigen i deres have, og dette har skabt usikkerhed om, hvordan situationen skal håndteres.

Lejeren søgte råd fra Reddit-brugere for at få forskellige perspektiver på situationen. En anonym bruger skrev: "Vores vindue har udsigt til naboens have. De havde en stige stående op ad vores vindue af en eller anden grund. Jeg kunne se noget gennem glasset (som var farvet eller sløret), men var usikker på, hvad det var. Jeg åbnede vinduet og opdagede, at det var deres stige, der faldt tilbage og knuste en rude i deres dør. Nu forsøger de at få mig til at betale. De hævder, at de har ret til at opbevare en stige i deres have." Lejeren fortsætter:

"Mit argument er, at de ikke burde placere en stige op ad mit hus, især ikke ved at blokere et af vores vinduer. Alt, jeg gjorde, var at åbne et vindue, og jeg har helt klart ret til det lille rum, hvor mit vindue åbner, uanset at det er i deres have. Jeg er lejer, hvis det skulle være sagt."

Støtte til lejeren

Reddit-brugere kom hurtigt lejeren til undsætning og støttede hans synspunkt. En person kommenterede: "Det høflige svar er at fortælle dem, at de kan opbevare deres stige, hvor de ønsker det, men det er deres ansvar at sikre, at den opbevares sikkert. Skader som følge af uforsvarlig opbevaring er deres ansvar." En anden bruger foreslog: "Juridisk rådgivning er ikke nødvendig. Fortæl dem at stoppe med at være ubehagelige og opbevare deres stige korrekt næste gang."

En tredje person kommenterede: "Så deres stige, der var opbevaret i deres have, forårsagede skade på deres egen ejendom, og de mener, at du er ansvarlig... De vil have svært ved at forklare, hvordan du er ansvarlig." Flere Reddit-brugere rådede lejeren til ikke at føle sig skyldig og understregede, at han ikke skulle betale.