Mor tog billeder af sin 4 måneder gamle baby: Fik et kæmpe chock, da hun kiggede på dem

18/07/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
Da Mason var 16 uger gammel, bemærkede hans mor, at hendes søn havde en mærkelig ‘gylden glød’ i hans venstre øje.

Mest læste i dag

Sarah Bowers, en indfødt fra New Zealand, nyder i dag selskabet af en sund og rask lille dreng. Men hendes delte historie på Facebook vidner om de mange svære prøvelser, hun har oplevet på vejen til denne lykkelige stund.

"Masons rejse begyndte på en helt almindelig mandag. Efter at have nydt et behageligt og varmt bad foran pejsen, trak jeg Mason igennem den sædvanlige billedsession, som jeg ofte udsatte ham for," fortæller Sarah Bowers, Masons mor, ifølge Sosialnytt.

Men denne gang bemærkede jeg noget usædvanligt - en "gylden glød" i hans venstre øje på alle billederne, jeg havde taget," fortsætter hun.

En aften bekymrede hun sig over, hvad hun havde set, da hun pludselig huskede en historie, hun havde læst under sin graviditet, om en lille dreng ved navn Benjamin Webber.

Hans mor havde også bemærket det "gyldne skær" i hendes søns øje. For Benjamin førte dette til et lægetjek, hvor det viste sig, at han led af den sjældne sygdom Coat's sygdom.

Coats sygdom er en sjælden øjensygdom, hvor unormal udvidelse af små blodkar forårsager væskeudskillelse, der får nethinden til at løsne sig.

Næste dag gik Sarah til sin læge med Mason. Lægen blev straks bekymret over det, hun så i Masons øje, og henviste ham til en øjenspecialist for yderligere undersøgelser.

Øjenlægen nævnte både Coats sygdom og den endnu alvorligere sygdom, retinoblastom, en sjælden form for øjenkræft, der forekommer hos små børn.

Det viste sig, at Mason havde Coats sygdom, en sjælden lidelse, der kan føre til blindhed.

Lægerne rådede Sarah og Mason til at få øjet fjernet gennem en operation, da det var "ubrugeligt", og ved at gøre det ville de mindske risikoen for yderligere spredning.

Nu har Mason fået en øjenprotese, der hjælper ham med at leve et normalt liv.