Mistet diamantring til værdi af 280.000 kroner fundet på stranden: Efterfølgende modtages uventet opkald

04/07/2023 16:20

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Pludseligt telefonopkald få uger efter Joseph fandt en værdifuld ring

Mest læste i dag

Joseph Cook, en ivrig metaldetektorjæger, tilbringer regelmæssigt tid på strandene i den amerikanske delstat Florida. Bevæbnet med sin metaldetektor finder han alt fra affald som sodavandsdåser og fiskekroge til mere værdifulde genstande som mobiltelefoner, mønter og ringe. Blandt alle disse fund er der et betydeligt antal ringe, som han har samlet op gennem tiden.

De fleste af disse ringe er dog slidte og uden værdi, så de ender typisk i skraldespanden eller bliver genbrugt. Dog beholder Cook et par af dem, da de har indgraveringer, som giver ham håb om at kunne finde deres retmæssige ejere på et senere tidspunkt. Han har i øjeblikket omkring 30 af disse ringe, som han har samlet på en snor derhjemme.

Det seneste fund, han gjorde, skilte sig imidlertid ud. Ifølge Sosialnytt fandt han en guldring med en diamant, som viste sig at være hele 280.000 kroner værd. Cook forklarede, "Da jeg først fandt ringen, troede jeg, det bare var en lille mønt, men så gravede jeg en kæmpe diamant op." Selvom det kunne have været fristende for ham at beholde eller sælge ringen, valgte han at gøre noget helt andet.

Efter fundet var Cook fast besluttet på at finde ringens retmæssige ejer. Han besluttede sig derfor for at dele en video på de sociale medier, hvor han efterlyste ejeren af ringen. Desuden kontaktede han lokale guldsmede og smykkeforretninger for at se, om nogen kunne genkende ringen.

Desværre kunne ingen af de lokale butikker identificere ringen. Men efter nogle uger modtog Cook pludselig et opkald på sin telefon. Det var et ukendt nummer, så han valgte i første omgang ikke at tage telefonen.

Men så kom han i tanke om ringen og besluttede at ringe tilbage til nummeret. I den anden ende af linjen befandt sig ringens retmæssige ejere, et ældre ægtepar. Cook fortalte, "De var ret glade." Han tilføjede, at konen udbrød: "Herregud, jeg kan ikke tro det."

Den ærlige amerikaner sørgede derefter for, at ringen blev genforenet med sine retmæssige ejere, og han har aldrig fortrudt, at han ikke beholdt den. Han udtalte, "Karma er altid godt. Hver gang, jeg returnerer en vare, finder jeg noget bedre, så jeg er glad for, at jeg kunne give den tilbage."