Fik 330 gange sin løn: Chefen har ikke set ham siden

25/05/2024 10:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En mand har valgt at lægge sit gamle liv bag sig og stikke af med en mindre formue, som på ingen måde tilhører ham.

Mest læste i dag

I det sydamerikanske land Chile opererer en virksomhed ved navn 'Consorcio Industrial de Alimentos', der specialiserer sig i produktion og emballering af kødpålæg og rangerer blandt de førende i sektoren i Chile.

Trods sin position yder medarbejderne tæt på minimumsløn, og dette resulterede for nylig i en hændelse, hvor en anonym mandlig medarbejder valgte at udnytte firmaet. Ved en fejl modtog han en stor sum penge fra virksomheden og undlod at rapportere det.

Dette blev rapporteret af Ladbible.

Den pågældende mand modtager normalt en månedsløn på 500.000 chilenske pesos (3.800 kroner), hvilket er omkring 800 kroner mere end den nationale minimumsløn på ca. 3.000 kroner.

Overraskelsen var stor, da han for nylig blev kontaktet af virksomhedens HR-afdeling og bedt om at kontrollere sin lønseddel. Det viste sig, at beløbet på lønsedlen var 165.398.851 chilenske pesos (1.265.000 kroner), hvilket er omkring 330 gange mere end hans normale månedsløn.

HR-afdelingen forklarede, at der var sket en teknisk fejl, og de aftalte med medarbejderen, at han skulle løse problemet i banken dagen efter. Men han undlod at møde op.

"Vi informerede og forklarede ham, at beløbet ikke stemte overens med hans løn," står der i virksomhedens dokumenter. Det bemærkes også, at i stedet for at møde op i banken, forsvandt manden sporløst.

Hverken familie, venner eller kolleger har kunnet få fat i ham siden, og den eneste kommunikation fra ham var en opsigelse, der blev sendt kort tid efter hans forsvinden.

Virksomheden har derfor indledt retlige skridt, og sagen er under efterforskning, men politiet har endnu ikke foretaget nogen anholdelser, og virksomheden har stadig ikke fået deres penge tilbage.