Buschaufføren gør noget hjertevarmt for Axel ombord på bussen - nu er billedet gået viralt globalt.

10/07/2023 08:47

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
Buschaufføren havde på ingen måde regnet med, at der blev taget et billede - og at det senere ville blive delt verden over

Mest læste i dag

Første skoledag er en særlig begivenhed for både forældre og børn. Især for små børn, der aldrig har gået i skole før, er det en stor dag. Mange begynder deres første dag allerede ombord på skolebussen på vej mod en ny hverdag i førskolen eller de tidlige klasser.

Axel og hans mor Amy oplevede en nervøs morgen, da Axel skulle starte i førskolen - en klasse for børn omkring 4 år, der fungerer som forberedelse til den "rigtige" skole.

De to havde dog heldet med sig, da en buschauffør endte med at redde dagen og mange efterfølgende busture.

Dagen begyndte med at Axel var spændt og så frem til at komme afsted. Men da Axel og hans mor nærmede sig busstoppestedet, blev Axel mere og mere stille.

Amy fortalte til CNN: "Han var super begejstret for at komme afsted, men da bussen kom rundt om hjørnet, blev han virkelig stille. Da bussen åbnede døren, og jeg kiggede på ham, begyndte han at græde."

På billedet taget af Amy og Axel på den store dag ser den lille dreng allerede en smule bekymret ud.

Foto: Youtube

Rakte ud for at hjælpe

Da Amy forsøgte at hjælpe Axel ombord på bussen, klamrede han sig grædende til hende. Buschauffør Isabel Lane fik straks medlidenhed med Axel og forsøgte at trøste ham. Isabel havde kørt som chauffør på skolebussen i Augusta, Arkansas i cirka et år, da Axel begyndte at tage bussen.

"Hold ud, du klarer det her, og du kommer til at få det så sjovt," sagde hun til ham.

Axel endte med at tage plads på sædet lige bag buschaufførens sæde, hvor han stadig sad og græd, og ønskede mest af alt at være hos sin mor igen.

Det var her, Isabel handlede og gjorde noget, der siden er blevet delt i medier verden over.

Lige inden bussen skulle køre, rakte hun sin hånd bagud til Axel.

"Jeg rakte min hånd bagud til sædet for at give ham noget at holde fast i, og han tog min hånd. Jeg kunne se, at han havde brug for trøst, og det var det bedste, jeg kunne gøre på det tidspunkt," fortæller Isabel Lane om situationen i bussen.

Inden bussen begyndte at køre, nåede Alex' mor at tage et sidste billede. Et billede, der knuste og samtidig varmede hendes hjerte. Det viste hende, hvad et andet menneske er villig til at gøre for andre.

Foto: Youtube

"Man behøver ikke sige noget"

Amy delte efterfølgende billedet på sociale medier, hvor det blev opdaget af Augusta Police Department, som delte det på deres Facebook-profil.

Mennesker over hele verden blev berørt af det hjertevarmende billede og hylder Isabel Lane. Men ifølge hende er det blot en del af hendes job.

"Personligt synes jeg ikke, det var noget stort. Det var noget, jeg gjorde, fordi jeg følte, at det var det rigtige. Når nogen kæmper, skal man blot række en hånd ud. Man behøver ikke sige noget. Men man kan gøre en stor forskel i en andens dag," fortæller hun.

Foto: Youtube

Da bussen begyndte at køre, begyndte Axel og Isabel også at snakke. Allerede da de nåede enden af gaden, holdt han op med at græde. Isabel var meget glad for at have kunnet hjælpe ham.

"For mig er det en sejr, når jeg hver morgen siger til børnene, når de stiger af bussen, at de skal have en god dag, og når jeg ved, at det er børn, der ikke kan lide at gå i skole, og de svarer: 'Jeg vil prøve.' Det føles godt, for jeg føler, at de har hørt mig, og jeg håber, at det får dem til at føle sig hørt," fortæller Isabel.

I dag græder Axel ikke længere, når han skal med bussen. Tværtimod skynder han sig afsted mod skolebussen hver morgen og elsker at gå i skole.

Foto: Youtube