Drikker du to kopper af dette dagligt? Det kan gøre dit liv længere, viser undersøgelse

15/07/2024 18:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der tyder ikke på at være noget galt i at drikke flere!

Mest læste i dag

Nu er der gode nyheder til dem, der sætter pris på en daglig kop te eller to.

Ifølge en undersøgelse, som er blevet offentliggjort i Annals of Internal Medicine og omtalt i The Guardian, kan indtagelse af to kopper te om dagen være forbundet med en nedsat risiko for dødelighed.

Mælk og sukker, tak

Sammenlignet med personer der ikke drikker te, havde dem der drak to eller flere kopper dagligt en 9% til 13% lavere risiko for dødelighed ifølge undersøgelsen.

Resultaterne viste, at dette mønster holdt sig konstant, uanset om personerne tilsatte mælk eller sukker til teen eller foretrak den varm eller kold.

Selv genetiske forskelle, der påvirker koffeinomsætningen i kroppen, påvirkede ikke resultatet.

Undersøgt over et årti

Undersøgelsen, der blev udført af forskere fra National Institutes of Health, baserede sig på data fra den britiske biobank, hvor 85% af en halv million mænd og kvinder i alderen 40 til 69 rapporterede regelmæssig teenydelse, hvoraf 89% foretrak sort te.

Data blev indsamlet gennem et spørgeskema fra 2006 til 2010 og blev fulgt op i mere end et årti.

Fernando Rodriguez Artalejo, professor i forebyggende medicin og folkesundhed ved det autonome universitet i Madrid, beskrev resultaterne som et vigtigt skridt fremad på området.

Han bemærkede, at tidligere studier primært var udført i Asien med fokus på grøn te, mens denne undersøgelse omhandlede sort te, som er mest udbredt i Europa.

Nedsætter risiko for hjertekarsygdomme

Resultaterne indikerer en lille, men signifikant reduktion i samlet dødelighed og især i tilfælde af hjertekarsygdomme over en 10-årig periode hos en almindelig, hvid, midaldrende befolkning.

Artalejo tilføjede dog, at undersøgelsen ikke kunne fastslå med sikkerhed, at teen var årsagen til den lavere dødelighed blandt de daglige te-drikkere, da andre sundhedsfaktorer også kunne spille ind.