Adfærdsekspert afslører: Denne leg må du ALDRIG lege med dit barn

29/10/2023 13:08

|

Sebastian Ilsøth

Video: TikTok @apparentlyparenting
Alle forældre ender med at deltage i tossede lege med deres børn, og de fleste af dem er harmløse. Men en ekspert har advaret om et spil, du aldrig bør spille.

Mest læste i dag

Når dit barn er i færd med at gøre noget, du ikke ønsker, findes der en metode, som absolut bør undgås for at få dem til at stoppe. En adfærdsanalytiker og far til fire, kendt under navnet ApparentlyParenting og dedikeret til at støtte forældre i opdragelsen af deres børn, advarer imod et særligt "spil," som du aldrig bør spille med dine børn, hvis du ønsker, at de skal lytte til dig.

I en TikTok-video forklarer eksperten, som har 28.000 følgere på det sociale medie, en virkelig enkel løsning for at opfordre dine børn til at opføre sig ordentligt uden unødvendige konflikter, tårer og med en god portion sjov.

Han siger: "Du kan lege ethvert spil med dine børn, undtagen ét. Undgå for alt i verden at spille 'Vil du stoppe mig? spillet.'"

Her er, hvordan det fungerer i praksis:

I videoen viser han et lille barn, der er ved at opføre sig uartigt. Han siger til barnet: "Lad som om det ikke interesserer dig, lad være med at reagere." Derefter tilføjer han: "Det, der irriterer dig, er sjovt for dem."

Han forklarer derefter, at i stedet for at reagere skal du ignorere barnets uønskede adfærd og forsøge at lede dem i en anden retning. Gå videre til noget andet. Med tiden vil de indse, at det spil, de plejede at finde sjovt, faktisk er temmelig kedeligt, fordi det ikke giver dem det, de søger.

I videoen demonstrerer han også, hvordan han leger med et perlearmbånd og spørger: "Hvor mange perler er der mon her? Lad mig tælle dem."

For at uddybe dette tema om omdirigering, tilføjer han nogle yderligere eksempler: "Jeg er i tvivl om, om jeg skal have en cookie eller frugt efter aftensmaden. Og i dag så vi en frø. Jeg ser normalt aldrig frøer."