Vildt vejrskifte på vej: Nu melder DMI om 20 grader

08/05/2023 12:01

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Så er det tid til at finde shorts og t-shirt frem, for de 20 grader ser ud til at komme flere gange i løbet af ugen.

Mest læste i dag

DMI forudsiger en stigning i temperaturerne i løbet af de kommende dage, hvilket vil bringe forårsvarme op til 20 grader i nogle dele af landet.

Dette skyldes et højtryk over Baltikum og vestlige Rusland, der bevæger sig langsomt mod øst og bringer en sydøstlig strømning af tør og lunere luft.

Tirsdag vil de vestlige områder opleve skyet vejr med regn, mens den østlige del af landet får mest tørt vejr og nogen eller en del sol.

På Bornholm forventes sol hele dagen. Temperaturen vil stige til mellem 14 og 18 grader, og lokalt kan det nå op på 20 grader. Om aftenen og natten bliver det skyet og stedvis lidt regn, men mest tørt på Østsjælland og Bornholm.

Onsdag fortsætter med skyet vejr og perioder med regn i den vestlige del af landet. Mod øst er der dog mulighed for lidt sol. Temperaturerne vil ligge mellem 13 og 18 grader. Aftenen og natten byder på mest skyet vejr og enkelte byger mod øst.

Torsdag vil der være lidt eller nogen sol, men også spredte byger. Dagtemperaturen vil ligge mellem 13 og 18 grader. Fredag forventes der lidt eller nogen sol, måske en del sol mod øst, og dagtemperaturen vil stige til mellem 15 og 20 grader.

Lørdag vil byde på nogen eller en del sol, og temperaturen vil fortsat ligge mellem 15 og 20 grader. Søndag og mandag vil først være mest tørt, men senere bliver det mere ustadigt med ret uændrede temperaturer.

Det er usikkert, hvor meget regn der kommer på Sjælland onsdag og torsdag, men udsigten er ret sikker frem til fredag. Udviklingen i løbet af næste weekend er dog endnu usikker.