DMI: Vejrudsigten for efterårsferien

12/10/2023 12:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Holder du efterårsferie herhjemme? Sådan bliver vejret.

Mest læste i dag

Vi har studeret den seneste månedsprognose fra DMI, som netop er blevet offentliggjort. I prognosen ser vi en ændring mod køligere vejr, men det forventes stadig at være relativt varmt i forhold til det normale for oktober.

Du kan få adgang til månedsprognosen, som også omfatter efterårsferien, nedenfor.

Efterårsferien / Uge 42 (16/10 – 22/10):

I uge 42 planlægger mange danskere at nyde efterårsferien, og dette sammenfald er interessant meteorologisk set.

Ifølge DMI's analyse vil et højtryk i denne uge tendens til at opbygge sig øst for Danmark. Dette vil medføre tørrere og lidt varmere luftstrømme fra syd og sydøst, hvilket giver gode chancer for solskin. Der er dog også en mulighed for, at der kan forekomme byger eller let regn i løbet af ugen. Forventet nedbørsmængde forventes at være tæt på eller lidt under det sædvanlige, især mod øst. Temperaturen forventes at være relativt varm for årstiden, idet solen stadig har en vis påvirkning.

Overblik for uge 43 og 44 i perioden 23/10 – 5/11:

Jo længere frem i prognoseperioden man ser, desto større usikkerhed er der. Alligevel forudsiger DMI en lignende vejrtype som i uge 42, hvor tørre og lidt varmere luftmasser fra syd og sydøst periodisk vil strømme ind over landet. Dette vil medføre øget solskin og temperaturer, der ligger lidt over det normale for denne tid af året. Der er dog også en mulighed for, at lavtryk kan dominere nordvest for Danmark, hvilket vil bringe fugtigere luft og flere skyer fra sydvest.

Alt i alt forventes temperaturerne at ligge en smule over det sædvanlige, og nedbørsmængderne forventes at være lidt under det sædvanlige for denne tid af året. Der er endda en mulighed for let nattefrost, selvom gennemsnitstemperaturen forventes at være lidt varmere.