DMI prognose om første vintermåned: Så meget sne falder der i december

11/10/2023 10:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
I den kommende tid skal danskerne være beredte på lidt af hvert.

Mest læste i dag

Når vinteren nærmer sig, må de danske borgere være forberedt på en bred vifte af vejrforhold.

Selvom vejret ikke har været særligt spændende i den seneste periode, tyder det på, at den ensformige vejrperiode fortsætter, mens månederne gradvist skrider frem.

Efter en periode med betydelig nedbør og vedvarende skydække, der har domineret Danmark, er der ingen grund til at slå sig til ro, når man kaster et blik på de forestående vintermåneder, der lurer i horisonten.

Selvom der var lidt sne sidste år, tegner det til at være anderledes i år ifølge DMI's prognoser.

Ustadigt, mildt og blæsende

Prognoserne peger i retning af, at lavtryk fra Nordatlanten vil styrkes og bevæge sig ind over Nordeuropa og Skandinavien.

De fleste lavtryk vil sandsynligvis følge en nordlig rute omkring Danmark og bringe mildt vejr samt en række fronter med regn og blæst fra sydvest eller vest. Dette giver kun kortvarige perioder med klar himmel, idet byger og lidt sol afbryder.

For en kort stund kan højtryk opbygge sig over Centraleuropa og skubbe lavtryk nordpå. I så fald vil vi opleve milde og tørre dage. Her kan nattefrost sporadisk forekomme, samtidig med at dis, tåge og skydække bliver mere udbredt.

En alternativ mulighed er, at højtryk over Nordøsteuropa sender kold og tør luft ind over Danmark fra øst. Dog vil dette sandsynligvis kun være af kort varighed.

Samlet set forventes temperaturerne at ligge noget eller endog betydeligt over det sædvanlige i november og december. Nedbørsmængderne ser ud til at ligge en smule over eller endda markant over gennemsnittet, især hvis flere lavtryk bevæger sig hen over landet.

Ved første øjekast er der ikke meget sne i vente, men for de danskere, der længes efter den hvide pryd, er der stadig håb, da prognoserne har en tendens til at ændre sig gentagne gange.