Tæt på at gå galt: Tre sene mål sikrede 80-årig oldefar en million

06/04/2023 11:20

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
En 80-årig mand fra København var ualmindeligt heldig, da han i weekenden ramte 13 rigtige på tipskuponen via et yderst personligt system. Efter 90 minutter havde han kun 10 rigtige – men tre sene mål sikrede ham 1.112.775 kroner.

Mest læste i dag

Efter godt og vel 60 års trofast tipning, blev en 80-årig oldefar fra København i weekenden rigeligt belønnet for sin udholdenhed.

Samtlige kuponens 13 kampe endte nemlig – med megen møje og besvær – præcis, som den rutinerede tipper havde forudset.

Det gav ham en enkelt 13’er til en million kroner – og desuden en lang række 12’ere, 11’ere og 10’ere til 112.775 kroner, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

- Normalt kan jeg godt finde på at kigge på stillingen i rækken, og på, hvordan holdenes form er i øjeblikket, men det gjorde jeg ikke denne gang, fortæller den ældre herre med et grin.

I stedet valgte han sine tegn ud fra en, lad os bare sige, lidt anderledes metode.

Og hold nu fast, for her kommer en lynbeskrivelse af, hvordan man vælger fodboldresultater til 1,1 millioner kroner:

- Jeg vidste godt, at Arsenal var gode, så dem tog jeg i kamp nummer 1. Aston Villa er en af mine favoritklubber fra min barndom, dem tog jeg i kamp nummer to. Brighton mod Brentford i kamp tre: Det er to b’er, så det bliver et kryds, fortæller manden og fortsætter:

- Crystal Palace: Jeg kan godt lide krystal. Nottingham Forrest mod Wolves, der var jeg i tvivl. Nottingham er jo dem med Robin Hood, men jeg kunne godt lide Wolves, da jeg var ung, så der tog jeg et kryds.

- Bournemouth mod Fulham, der havde jeg en mistanke om, at Bournemouth var gode. Birmingham, de er fra samme by som Aston Villa. Swansea er noget med svaner, og svaner er jo fine, synes jeg. Jeg så engang Stoke spille i Idrætsparken, mod Stævnet, tror jeg nok det var… Så det blev en kryds-to.

- Huddersfield er et godt gammelt hold fra de gode, gamle dage. Sheffield, det er jo dem med kniven. Millwall? Jeg kan godt lide møller. Og endelig i kamp 13 tog jeg Wigan, for Queens Park er noget med kongehuset, og dem er jeg ikke meget for – og det var så min argumentation hele vejen igennem, og det er jo derfor, at der kun er en vinder og at det er mig: For alle dem, der har kigget på holdenes form, de vandt ikke. Det var kun mig, fortæller manden lettere forpustet.

Tæt på at gå galt

Det lyder jo alt sammen som gode og fornuftige valg, men alligevel var det yderst tæt på at gå galt undervejs.

Flere af mandens udvalgte hold kom bagud fra start, og da tiden var ved at løbe ud, så det skidt ud i flere af kampene.

Krydset i Brighton – Brentford kom først i hus takket være et straffespark i det 90. minut.

Crystal Palace scorede først sejrsmålet over Leicester i det 94. minut, og svanerne fra Swansea scorede først det afgørende mål i det 99. minut.

Men alt det drama var den 80-årige mand lykkeligt uvidende om, imens det stod på.

- Normalt kan jeg gode lide at følge med i kampene, men lørdag var jeg i teateret for at se Stalins Død. Så mens jeg sad der og så døds-teater, så spillede mine hold dødgodt, så alle de andre tippere blev skudt ned fra planken, griner manden.

Da det sidste dommerfløjt lød efter sidste kamp på tipskuponen, var den 80-årige alene tilbage med 13 rigtige, og udløste så en million plus det løse…

Det er mange penge, men de skal nok blive brugt godt, lover manden.

- Jeg har børn, børnebørn og oldebørn. De får alle sammen lidt penge. Det er til fremtiden, kan man sige, siger manden og slutter:

- Og så har jeg cyklet en del i Burkina Faso, og der mødte jeg nogle mennesker, der tog sig af gadebørn, så den organisation skal også have lidt. Og så skal der også ske lidt her i huset. Vi skal have fjernet vores kamin, og vi har også snakket om en el-bil, fruen og jeg.