Mor skaber debat: Du gætter aldrig hvad hun vil døbe sin datter

06/09/2023 19:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ikke altid nemt at finde det helt rigtigt navn til sit lille barn.

Mest læste i dag

At finde det rette navn kan være en udfordring. Der er et overvældende antal valgmuligheder, og i dag er det også blevet mere og mere almindeligt for forældre at ønske et unikt navn til deres elskede børn.

For nogle er det vigtigt, at navnet bærer en historisk eller særlig betydning, mens andre vægter andre faktorer højere.

Nylig har en kommende mor delt sine tanker på internettet, hvor hun afslørede sin hensigt om at kalde sin datter "Cinderella," som er den danske version af Askepot.

Kvinden henvendte sig til Reddit for at indhente brugernes mening om dette Disney-inspirerede navn, efter at have delt det med sin partner. Resultatet var dog ikke, hvad hun forventede. Hendes partner var absolut ikke begejstret, som rapporteret af Ladbible.

"Hej venner! Jeg har tidligere spurgt her om pigenavne, og I har foreslået smukke muligheder. Men nu har jeg brug for jeres input om et navn. Min kæreste synes, det er dumt, og at folk vil drille hende, men jeg synes, det er sødt," skrev hun og fortsatte:

"'Cinderella,' og jeg synes, at Cindy eller Ella ville være søde kælenavne. Jeg ønsker ikke, at folk skal håne hende, men for mig er det sødt... Jeg værdsætter virkelig alle input."

Mange Reddit-brugere var dog skeptiske over for dette valg.

"Belle eller Ariel er søde prinsessenavne. Cinderella er ikke et navn, man giver et menneske. Det er måske passende til en kat eller en hamster, men ikke til en lille pige... Med al respekt, nej, skat, nej," skrev en bruger.

"Jeg er børnehavepædagog, og der var en lille pige i min skole, der hed Cinderella. Jeg kender ikke til nogen, der drillede hende, men det er bestemt en mulighed, især når hun bliver ældre," advarede en anden bruger.

Selvom dette navnevalg ikke nødvendigvis er populært blandt mange, er det helt sikkert ikke det mest usædvanlige børnenavn. For nylig gik en mor viralt for at give sin søn navnet Alpha Mael (stavet Mael, hvilket betyder prins eller høvding), fordi hun mente, det lød som det mest maskuline navn.