Hobbyer alle danskere bør prøve i 2022

11/01/2022 12:33

|

senestdk

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Mange går ind i et nyt år med et ønske om at få en ny hobby. Det kan enten være at spille et musikinstrument, nyde naturen på forskellige måder, dyrke sport, tegne, strikke, hækle, spille spil, og vi kunne blive ved. Nedenfor får du masser af gode idéer, som vi synes, at alle danskere bør prøve i 2022.

Spil mere

Det er sundt og sjov at spille. Her tænker vi på alt fra brætspil til casino spil. Det vigtigste er, at du nyder at spille, da det naturligvis skal være en sjov fritidsaktivitet. Derfor anbefaler vi, at du skubber telefonen væk og spiller spilleautomater, kort, eller hvad du ellers har lyst til. På den måde får du mest ud af din nye hobby.

Leg med Lego

Lego er egentligt ikke kun godt for børn. Det kan hjælpe med at blive mere kreativ og at udvikle finmotorik. Desuden kan det fremme hånd-øje koordination, og du kan blive bedre til problemløsning. Hvis du bliver meget glad for Lego, kan du overveje at tage i Legoland. Måske har du været der som barn, men det er også sjovt at besøge lokaliteten som voksen.

Se på fugle

Måske tænker du, at det lyder besynderligt, men der er mange gode fordele ved at kigge på fugle. En undersøgelse af Exeter Universitet har vist, at det at kigge på fugle reducerer risici for stress og angst. Her behøver du ikke at kigge på en bestemt slags fugle. Men det står klart med undersøgelsen, at jo flere fugle du kigger på, desto bedre kan dit mentale velvære potentielt blive.

Gå ud og fisk

Lidt i samme bane som førnævnte, kan du også overveje at begynde at fiske. Først og fremmest får du masser af frisk luft, når du kommer ud i den danske natur. Desuden byder det på en pause med ro og stilhed. Måske lyder det frygtindgydende for dig, som ikke har lyst til at være alene med dine egne tanker, men hvis du har det sådan, er det netop en god idé at tage udfordringen op.

Kast dig ud i at tegne

Du kan udvikle mange mentale og motoriske færdigheder, når du tegner. Her skal du næsten tænke som et barn. Glem alt om fordomme om dine tegninger, og alt hvad andre tænker om dem. Bryd den mentale barriere ned, når du sætter dig ned med farver og papir. På den måde kan du udvikle din fantasi samt din kreativitet. På samme tid kan du potentielt forbedre din selvtid, når du bliver bedre til at tegne.   

Bliv mentalt sundere ved at strikke

Der er mange fordele ved at strikke. Først og fremmest kan du før eller senere blive så dygtig, at du kan strikke tøj og tilbehør til dig selv og dem, som du holder af. På samme tid er det endnu en hobby, der bidrager til at reducere stress og angst.

Derfor kan du blive mentalt stærkere ved at strikke eller hækle, som byder på de samme fordele. Det gælder især, hvis du har svært ved at lægge din telefon fra dig. Måske kan det være udfordrende at blive væk fra den i begyndelsen, men det kan du blive bedre til, mens du også lærer at hækle og at strikke.

Lyt til lydbøger

Mange drømmer om at læse mere. Hvis du har forsøgt og ikke er kommet nogle vegne med at læse en fysisk bog, kan du overveje andre måder at nyde bøger. Du kan f.eks. lytte til lydbøger online med platforme som Audible og mange andre valgmuligheder.

Det gode ved at lytte til bøger, er at du ikke behøver at sidde ned og læse dem. For eksempel kan du lytte til bøger, mens du er ude og gå en tur enten alene eller med din hund. Du kan også nyde et varmt bad i badekarret og sætte lydbogen på i højtalerne.

Søg på YouTube

Her har vi blot nævnt en række af de hobbyer, som vi kan anbefale alle danskere at prøve i 2022. Hvis du mangler inspiration, kan vi anbefale at tjekke de sociale medier som TikTok, Instagram og YouTube. På alle tre platforme kan du nyde visuelt indhold, der måske kan hjælpe dig med at vælge, hvad du har lyst til at kaste dig ud i. Hvis du netop ønsker at strikke, hækle, tegne, eller at skabe ting med Lego, er der masser af hjælp på de sociale medier. På den måde er det måske mindre overvældende at komme i gang med din nye hobby.