Dette geniale trick med køleskabet kan spare dig penge

22/08/2023 12:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
I disse tider skal man spare penge, hvor man kan. Med dette køleskabstip kan du hjælpe dig selv lidt på vej.

Mest læste i dag

I disse tider søger de fleste efter metoder til at reducere udgifterne derhjemme, og der findes faktisk flere måder at opnå besparelser på.

De seneste prisstigninger på fødevarer har medført økonomisk pres på mange familier. Dette har gjort det endnu dyrere at handle i supermarkedet.

Det er heldigvis muligt at tage skridt for at forlænge holdbarheden af madvarer derhjemme og dermed maksimere udnyttelsen af køleskabets opbevaringskapacitet.

Selvom de fleste er bekendt med grundlæggende råd som at placere kød nederst i køleskabet, er der også andre værdifulde tips, som man bør følge.

Scott Evans, ejer af firmaet Pink Storage, har delt sine bedste råd til at forlænge holdbarheden af madvarer og dermed spare penge. Dette er blevet rapporteret af Daily Record.

Køleskabsdøren

Køleskabsdøren udgør den varmeste del af køleskabet. Mange opbevarer frisk juice og mælk her, men det er faktisk ikke ideelt.

Det anbefales i stedet at bruge køleskabsdøren til at opbevare vand, ketchup, mayonnaise og sodavand, da disse produkter bedre tåler de skiftende temperaturer.

"Selvom køleskabsdøren kan virke som det oplagte sted at opbevare æg, mælk og juice, da der ofte er plads til dem, vil den højere temperatur i køleskabsdøren fremskynde fordærvet," forklarer Scott.

Hvis du ønsker, at din mælk skal holde længere, anbefales det at opbevare den på den nederste hylde i køleskabet.

Øverste hylder

De øverste hylder er velegnede til opbevaring af fødevarer, der bliver dårlige i kontakt med fugt.

"Dette gælder fx bær. Opbevarer du dem i de nederste skuffer, hvor det er koldere, kan de blive fugtige og rådne," påpeger Scott.

Frisk krydderurter kan også holde længere på de øverste hylder i køleskabet.

"For at forlænge holdbarheden af krydderurter, bør du skylle dem og placere dem i en beholder med vand, ligesom du ville gøre med blomster," råder han.

"Hvis du ønsker, at krydderurterne holder endnu længere, er en god metode at hakke dem og lægge dem i isterningebakker sammen med olivenolie. Når du laver mad, kan du blot tage en isterning ud og lade den smelte."

Nederste hylder

Dyreste og mest forrådnelsesfølsomme fødevarer bør opbevares på de nederste hylder, inklusive mælk, æg, smør, ost og kød.

Den koldeste del af køleskabet findes bagpå den nederste hylde, hvilket gør det til det optimale sted til opbevaring af mælk. Skrøbelige ting som urter bør ikke placeres her, da de kan fryse og tage skade.

"Vær opmærksom på ikke at placere noget for højt på bagsiden af køleskabet, da det kan blokere for luftstrømmen. Undgå også at overfylde køleskabet, da det hæmmer cirkulationen af luft og fremskynder fordærvet af maden," advarer Scott.

Selvom mange foretrækker deres smør blødt, betyder det ikke, at det bør opbevares udenfor køleskabet.

"Hvis du ønsker blødt smør, kan du tage en portion ud og placere den i en smørskål i køkkenskabet, samtidig med at du opbevarer resten af smørret i køleskabet for at forlænge holdbarheden," rådgiver Scott.

Eftersom smør ikke er billigvare i dag, er det vigtigt at sikre, at det holder sig frisk så længe som muligt. Scott anbefaler også at overvåge køleskabets temperatur, som bør ligge mellem tre og fem grader.

Fryseren

Fryseren er praktisk til at opbevare mad, der ikke skal spises med det samme. Madvarer holder sig nemlig længere i fryseren end i køleskabet.

Fryseren er også nyttig, når man køber mad i store mængder, da man kan bruge det lidt ad gangen.

"Når du handler stort ind, kan der ofte spares penge. Du skal blot undersøge, om de fødevarer, du køber, kan fryses, og hvor længe de kan holde sig nedfrosne," råder Scott.

Mange fødevarer, inklusive æg, mælk, kogt pasta, forskellige frugter og grøntsager, kan fryses ned for at bevare dem længere.