De færreste ved det: Sådan sikrer du dig, at din kuffert kommer først ud af flyet

28/10/2023 17:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du hader at vente på din bagage i lufthavnen, vil du gøre alt for at få processen til at gå en smule hurtigere - og heldigvis er der nogle smarte tricks, du kan prøve denne sommer.

Mest læste i dag

At rejse kan til tider virke ret stressende. Man kan nemt blive bekymret for at gennemgå sikkerhedskontrollen og håbe, at ens kuffert når sin destination i god stand, samtidig med at man krydser fingre for venlige og høflige medrejsende.

Men nu behøver feriegæster ikke længere bekymre sig om deres bagage. Der findes nogle enkle trin, der kan sikre, at din kuffert er den første på bagagebåndet efter ankomst.

Selvom det for mange virker naturligt at ankomme til lufthavnen så tidligt som muligt, er der faktisk et forslag om at ankomme så sent som muligt til check-in skranken. Det er teoretisk, fordi hvis du tjekker ind sidst, vil dine kufferter blive læsset sidst på flyet, hvilket giver dem en chance for at komme først ud.

"Tasker vil altid blive læsset forfra og bagpå på bagagevognene, så hvis du tjekker ind sidst, vil dine tasker være i den sidste taskevogn," forklarede Thomas Lo Sciuto, en bagagearbejder og gateagent ved en regional lufthavn i USA.

Men for de mere organiserede rejsende kan tanken om at vente til sidste øjeblik ved check-in være lidt skræmmende, og dette er blevet betegnet som en "højrisikostrategi."

En anden mindre stressende mulighed er at "gate-checke" din taske, hvilket indebærer at aflevere den ved check-in for at få den placeret i lastrummet. Dette kan medføre yderligere sikkerhedskontrol og nogle gange ekstra gebyrer, men det sikrer, at din kuffert er blandt de første, der frigives på destinationen, hvilket er ideelt, hvis du har travlt.

Nogle flyselskaber tillader også passagerer at betale ekstra for prioriteret bagagehåndtering, især hvis du rejser i business class eller er medlem af en loyalitetsordning. Dette kan endda resultere i en separat bagagekarussel.

En andet smart trick er at anmode om et "skrøbelig bagage"-klistermærke til din bagage, da dette kan fremskynde din ventetid ved bagagekarussellen. Mærkningen som skrøbelig betyder, at bagagen bliver indlæst som en af de sidste, hvilket fører til tidlig udgivelse i den anden ende og mindre tid ved den velkendte karussel. Det er også en god idé at fjerne gamle mærkater fra din bagage og vælge en kuffert, der skiller sig ud fra mængden.