Alkohol- og narkotikabilister fanget: 11 sigtelser på et døgn

18/03/2021 11:30

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi havde en usædvanlig travl onsdag, hvor hele 11 personer blev sigtet for enten spiritus- eller narkotikakørsel.

Ti bilister og en knallertkører blev onsdag sigtet for at have kørt med enten alkohol eller euforiserende stoffer i blodet, og det høje tal undrer hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

”Det er ekstraordinært mange på en helt almindelig onsdag i marts, hvor der hverken er jule- eller påskefrokoster, som kan forklare det. Den eneste forklaring er mangel på fornuft. Det er beklageligt,” – fortæller kommunikationsarbejder ved politikredsen, Palle Hansen.

I et af gårsdagens tilfælde, havde en 55-årig mand så meget alkohol i blodet at han mistede førerretten på stedet.

De pågældende betjente skal have stor ros for deres indsats, men samtidig må det betragtes som bekymrende, at politiet, uden en decideret fokuseret indsats på området, kunne rejse så mange sigtelser på en ganske almindelig onsdag, da størstedelen af sigtelserne skete ved tilfælde.

”Vi har gennemført en enkelt færdselskontrol ved Holeby på Lolland. Men ellers er resten 'tilfældighedsfund,” – fortæller Palle Hansen.

Man tør ikke rigtig tænke på, om politiets fangst i går var et enkeltstående tilfælde, eller om der reelt er mange danskere der sætter sig bag rettet i påvirket tilstand hver dag.