Aktiekøb i 2021: Er det en god idé?

12/10/2021 15:46

|

senestdk

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er blevet mere og mere tilgængeligt at investere, og mange er begyndt at gøre det. Det har nemlig aldrig været nemmere at søge online og finde alt den information, som du ønsker.

På den måde kan man som ny investor sidde i ro og mag hjemme i stuen uden at skulle forholde sig til andet end at lære, hvordan man gør. Men er det så en god idé, når nu alle er begyndt på det? Og er aktierne gået hen og blevet for dyre?

Det er to spørgsmål, der kræver, at man tager forbehold for den individuelle investor. Men det generelle svar er, at det kan sagtens svare sig, også selvom aktierne koster mere, end de gjorde for et par år tilbage. Det er netop det, der er meningen med at investere, at dine investeringer skal blive mere værd.

Aktiemarkedets udvikling siden corona

Aktiemarkedet har nemlig udviklet sig fantastisk flot, siden det fik en kort nedtur under den første nedlukning i verden. Her så vi en kort periode, at priserne på aktier faldt drastisk for kort tid efter at komme tilbage og op på et langt højere niveau.

Siden da er priserne nærmest kun gået op, og de der enten holdt ved eller investerede på ny under faldet, har set rigtig gode afkast på deres investeringer. Historisk set ser vi også, at aktiemarkedet stiger over tid, også på trods af skrappe fald eller korrektioner i markedet. Det er selvfølgelig aldrig nogen garanti for fremtidig afkast på markedet, men det fortæller os noget om, at det kan være en god idé at komme i gang med at investere så tidligt som muligt.

Er det klogt, at komme igang med at investere nu?

Derfor kan det sagtens være en klog beslutning, at komme godt i gang - om ikke andet for at lære processen at kende, så du virkelig kan investere meget, hvis nu markedet falder.

Vil du samtidig investere langsigtet, er det en meget bedre idé blot at komme i gang fremfor at forsøge at "time" markedet. For uanset hvad du hører, er der altså ikke nogen, heller ikke de dygtige eksperter, der kan forudsige fremtiden.

Det betyder derfor også, at ingen kan forudsige, om aktierne vil stige 10 år frem, eller der kommer endnu en stor markedsnedgang på markedet i morgen.

Sådan kommer du i gang med at købe aktier

Nu har vi talt meget om at investere, så hvordan foregår det i praksis. Hvis du overvejer at købe aktier, så er det faktisk meget simpelt og lige til. Oftest består processen af nogle meget simple trin såsom at oprette dig på en platform, hvor du gerne vil investere. Så skal du indbetale de penge, som du ønsker at investere i aktier, og til sidste skal du så finde aktien eller indekset, som du vil investere i og klikke "køb" på aktien.

Det er i grove træk sådan, at det fungerer, særligt hvis du har valgt en god og brugervenlig platform, hvor det hele er meget simpelt at gå til. Heldigvis er udvalget af investeringsplatforme efterhånden så stort, at det skaber konkurrence blandt platformene. Det er til netop din fordel, fordi det tvinger dem til at arbejde på at kunne tilbyde det bedste produkt til dig.

Renters rente kan tjene dig mange penge

Kommer du i gang med at investere hurtigst muligt, vil du også få mulighed for at kunne drage fordel af renters rente. Det er et af de mest populære fænomener inden for investering, da det er renters rente, der kan få dine investeringer til at give ekstreme afkast.

Det eneste, som du skal bruge i denne forbindelse, er faktisk tid. Jo længere tid du kan holde dine penge investeret, jo mere stiger din opsparing. I starten vil det nemlig ikke være så tydeligt, men giver du det 30-40 år, så vil du pludselig se din investerede opsparing stige med stor hast.

Det er det ultimative mål, så du i sidste ende kan komme til at tjene godt på dine investeringer. Men husk altid, at de historiske afkast aldrig er nogen garanti for fremtiden, så du kan naturligvis ikke regne med, at det kommer til at ske igen.