Underviser fik stillet et spørgsmål vedrørende køn: Hendes svar fik 14 elever til at kræve hende afsat

17/07/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Maps
En håndfuld elever forlod klassen, efter at deres underviser udtalte, at der kun findes to køn.

Mest læste i dag

Studerende fra University of Southern Maine kræver udskiftning af deres underviser, Christy Hammers, efter at have fremsat følgende kommentar.

Elizabeth Leibiger, en ikke-binær elev fra University of Southern Maine, forklarer, at hun følte sig angrebet af kommentaren.

I løbet af lektionen, der handlede om at skabe et positivt læringsmiljø den 7. september, erklærede Hammer, at der kun eksisterer to biologiske køn.

Det var Elizabeth Leibiger, der ikke var til stede under den nævnte lektion, der rejste spørgsmålet den 14. september.

"Jeg spurgte Hammer, hvor mange køn der var. Hun svarede: 'To.' Jeg følte mig personligt angrebet," udtaler hun og tilføjer:

"Jeg gjorde hende opmærksom på, at jeg ikke mente, at hun var kvalificeret til at undervise i et kursus om positive læringsmiljøer. Det er den ultimative ironi."

Eleverne har siden da krævet, at Hammer bliver udskiftet.

Universitetet meddeler, at der vil blive åbnet en ny klasse for de elever, der ønsker at flytte.

Det oprindelige hold, der stadig vil blive undervist af Hammer, vil fortsætte for de elever, der ønsker at blive i klassen.

Der er også blevet startet en underskriftsindsamling til støtte for Hammer.

"Et universitet, der ikke kan undervise i fakta, fordi de studerende finder dem for svære at håndtere, er ubrugeligt som uddannelsesinstitution. Vi, underskriverne, beder USM's Jacqueline Edmondson og formanden for læreruddannelsesafdelingen, Flynn Ross, om at stå fast bag professor Hammer og udstede en offentlig erklæring om, at hun hverken vil blive erstattet eller tvunget til at holde op med at fastslå, at menneskers køn er binært."

Den har i øjeblikket over 2.000 underskrifter.