Tidligere 'Verdens tungeste teenager' med en vægt på 609 kg som 17-årig: Sådan ser han ud i dag

07/08/2023 13:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Khaled Mohsen Al Shaeri vejede 609 kg, da han var blot 17 år gammel. I dag er 29 år gammel, og han ser fuldstændig uigenkendelig ud.

Mest læste i dag

Khaled Mohsen Al Shaeri, en tidligere 609 kg tung teenager på 17 år, ser nu helt forvandlet ud efter et utroligt vægttab, ifølge australske News.

Efter at have tabt imponerende 546 kg, er det rapporteret, at Khaled også kan gå igen for første gang i årevis, takket være en streng kost- og træningsplan, som han fulgte på hospitalet.

Hans bemærkelsesværdige forvandling er blevet dokumenteret gennem billeder af de forskellige stadier af hans vægttab, efter at have nået en dødelig vægt som teenager.

Foto: YouTube

Nu 29 år gammel og fra Saudi-Arabien har Khaled delt en video, hvor han går med et gangstativ næsten tre år efter, at han blev reddet fra sit hjem i Jizan for at starte sin livreddende behandling.

Redningen blev orkestreret af den afdøde kong Abdullah i 2013, efter at han blev rørt over at høre om Khaleds kamp med vægten.

Næsten 30 hospitalsarbejdere og beredskabsfolk arbejdede sammen om at løfte den dengang teenagere med en speciel kran, som var blevet hentet fra USA. For at få ham ud, måtte man endda rive dele af hans hjem ned.

Efter redningsaktionen blev han transporteret med en lægehelikopter til King Fahd Medical City i hovedstaden Riyadh, hvor han modtog den nødvendige behandling.

Foto: YouTube

Saudiarabiens sundhedsminister, Dr. Abdullah al Rabeeah, beskrev redningen som en 'humanitær gestus' på kong Abdullahs ordre.

Billeder af Khaled fra redningsaktionen viser et nærmest forstenet ansigt med solbriller på. Store folkemængder fulgte ivrigt med i den spektakulære begivenhed.

Efter indlæggelsen på hospitalet begyndte Khaleds helbred og mobilitet at forbedre sig, efter han havde været sengeliggende i flere år.

En særlig kørestol blev konstrueret af et team af læger med det formål at gøre Khaled mere mobil og hjælpe med hans fysioterapi.

På blot seks måneder lykkedes det Khaled at tabe mere end halvdelen af sin kropsvægt ved at følge en intens diæt.

I 2016 delte Khaled en inspirerende video, hvor han med støtte af et gangstativ kunne gå rundt, efter at have tabt et stort antal kilo.

Foto: YouTube

Khaleds utrolige bedring og vægttab fortsatte i den rigtige retning, og på de seneste billeder, han har delt, ser han slank ud og angiveligt vejer 63 kg.

Det rapporteres, at Khaled gennemgik de sidste operationer tilbage i januar 2018, hvor overskydende hud blev fjernet fra hans krop.

Otte år efter sin vægttabsrejse ligner den nu 29-årige Khaled knapt sit tidligere jeg og er en levende inspiration for andre.