Teenager sendt hjem grundet 'upassende' påklædning: Hun kunne ikke selv se hvorfor og tog konsekvensen

11/11/2023 12:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Den 19-årige teenager kunne ikke selv se problemet, og tog derefter konsekvensen.

Mest læste i dag

I en tid præget af stigende debat om skoleuniformer og dresscodes, træder den canadiske teenager Karis Wilson frem som et eksempel på, hvor galt det kan gå.

Den 19-årige Karis, der studerer ved et universitet i Alberta, blev sendt hjem fra NorKam Secondary School i Kamloops, British Columbia. Årsagen var angiveligt hendes påklædning, som ifølge en mandlig lærer fik ham til at 'føle sig utilpas', skriver The Mirror.

Karis havde valgt at iføre sig en knælang sort kjole med blondekant over en hvid rullekrave med lange ærmer. En kvindelig lærer sammenlignede tøjet med et 'lingeri-outfit', hvilket udløste en bølge af kritik og endda had mod skolen.

Karis' far, Christopher, var ikke tilbageholden med at udtrykke sin bekymring om, at fokus på påklædning overskygger uddannelsen. Dette pointerede han i en Facebook Live-video, der fik over 100.000 visninger. Han understregede, at hans datter bar tøjet for at føle sig komfortabel, ikke for at sende seksuelle signaler.

Efter episoden valgte Karis at afslutte sin skolegang hjemmefra. Christophers støtte var tydelig, og han delte en hjertevarm hyldest til sin datter på hendes 19-års fødselsdag, hvor han roste hende som smuk, modstandsdygtig, intelligent, medfølende og sjov. Han sluttede af med at udtrykke sin kærlighed til hende og ønske hende en glædelig 19-års fødselsdag.