PostNord står over for kæmpe problemer

10/11/2023 05:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det går ikke ligefrem som smurt for PostNord.

Mest læste i dag

PostNord befinder sig i en betydelig krise.

For ikke så længe siden modtog PostNord ugunstige nyheder, da virksomheden meddelte, at Peter Kjær Jensen, der fungerede som administrerende direktør for PostNord Danmark, chef for PostNord International og viceadministrerende direktør i PostNord, besluttede at forlade virksomheden. Dette blev annonceret for omkring en måned siden via en officiel pressemeddelelse.

Desværre er der nu endnu mere nedslående udviklinger for det dansk-svenske selskab. PostNord befinder sig i alvorlige økonomiske vanskeligheder som følge af kraftig prispress og en markant nedgang i antallet af pakker, ifølge de senest offentliggjorte kvartalsresultater.

Koncernen rapporterer et tab på 753 millioner svenske kroner i løbet af de første ni måneder af dette år, hvilket svarer til et underskud på 476 millioner danske kroner.

Denne triste udvikling blev rapporteret af B.T.

Den negative økonomiske tendens kan primært tilskrives en svækkelse i koncernens omsætning for 2023. I løbet af de første ni måneder af året nåede omsætningen 28,9 milliarder svenske kroner, hvilket repræsenterer et fald på mere end 600 millioner svenske kroner sammenlignet med samme periode året før.

Det er værd at notere, at de skuffende resultater især er forbundet med den svenske del af virksomheden og er et resultat af betydelige produktionsomkostninger samt en dalende mængde af afsendte pakker. PostNord anerkender, at pakkebranchen generelt lider under pres på priserne og vedvarende fald i mængderne.