Storbritannien advarer om fredsforhandlinger: Krigen kan sprede sig vestpå

16/03/2022 11:22

|

Christina Hansen

Foto: The Mirror

Mest læste i dag

Storbritannien advarer om fredsforhandlinger mellem Ukraine og Rusland og angiver, at det kan være et røgslør, for at sprede krigen vestpå.


Håbet steg om et krigsgennembrud mellem Ukraine og Rusland, efter at præsident Volodymyr Zelensky sagde, at forhandlingerne blev mere 'realistiske' - men Liz Truss advarer: Putin ønsker at skabe et nyt Sovjetunionen

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky havde rejst håb om et gennembrud

Storbritannien frygter, at fredsforhandlinger mellem Rusland og Ukraine er et røgslør, og at krigen stadig kan brede sig vestpå, erklærer udenrigsminister Liz Truss i onsdag.

Håbet om et gennembrud steg, efter at Ukraines præsident Volodymyr Zelensky indrømmede, at døren var lukket for, at hans land kunne tilslutte sig NATO, og sagde, at forhandlingerne blev mere "realistiske".

Men Liz Truss siger, at hun var "skeptisk" over for fred, mens Vladimir Putin førte krig mod Ukraine.

Og hun advareer om, at den russiske præsident ønsker at "udstrække landet til bredere og til andre østeuropæiske stater" i sit forsøg på at "genskabe Sovjetunionen".

Hun fortæller i et BBC Radio 4s Today-program: "Det er meget svært for ukrainerne at forhandle med en pistol mod deres hoveder.

"Og jeg er meget meget bekymret over, at Putin spiller en leg ved at forsøge at påstå, at han søger fred og samtidig fortsætter med denne forfærdelige krig."

Liz Truss fortæller, at Putins handlinger havde "slået europæisk sikkerhed i stykker", og "dette er ikke kun en trussel mod europæisk sikkerhed, det er en trussel mod den globale sikkerhed".

Hun siger, at spørgsmålet om, hvorvidt Ukraine tilslutter sig NATO eller ej, var et "røgglas".

Hun tilføjer: "Dette handler om at genskabe et Stor-Rusland og i det væsentlige at underordne Ukraine under russisk autoritet samt at strække sig mere bredt til andre østeuropæiske stater.

»Det er derfor, det er så vigtigt, at vi stopper Putin i Ukraine. For det handler ikke kun om Ukraine, det handler ikke kun om NATO, det handler om ønsket om at genskabe Sovjetunionen.


"Han er helt klart en ekstrem farlig mand, og det er derfor, vi skal gøre alt, hvad vi kan gøre for at svække den russiske økonomi gennem hårde sanktioner."

Ukraines præsident Zelensky sagde i går: "Selvfølgelig er Ukraine ikke medlem af NATO. I årevis har vi hørt om den påståede åbne dør, men vi har også hørt nu, at vi ikke kan komme ind.

"Det er sandt, og det må erkendes."


Han tilføjede: "Møderne fortsætter, og jeg er informeret om, at holdningerne under forhandlingerne allerede lyder mere realistiske.

"Men der er stadig brug for tid til, at beslutningerne er i Ukraines interesse," sagde Zelenskiy i en videotale forud for den næste runde af forhandlinger.

Boris Johnson talte i Golfen i dag, og sagde, at "der er ingen mulighed for, at Ukraine vil blive medlem af NATO foreløbigt", men understregede, at beslutningen måtte være op til landets præsident at tage.

Forsvarsminister Ben Wallace sagde i dag, at NATO-ledere må se, "hvad mere vi kan gøre" for at styrke Ukraine, mens alliancens forsvarsministre holdt knasende forhandlinger på dets hovedkvarter.

Da han ankom til Bruxelles, sagde forsvarsminister Ben Wallace: "Vi er meget heldige, at vi alle er en del af en NATO-alliance her.

»Det er held og privilegium at være en del af denne fantastiske selvforsvarsalliance, der bringer sikkerhed til Europa og Nordatlanten, og jeg tror, ​​at vi, når vi kommer her i dag, også skal minde os selv om, hvor heldige vi er.