Sprang fra en klippe på 800 meters højde: Så skete det, der bare ikke måtte ske

04/09/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

OBS: Arkivfoto / Foto: Shutterstock
Det sidste man ønsker, når man styrter med flere hundrede kilometer i timen mod jorden, er, at ens faldskærm ikke folder sig ud.

Mest læste i dag

Præcis denne situation befandt den 33-årige professionelle faldskærmsudspringer og basejumper, Dylan Morris Roberts, sig i.

Det rapporteres af Ladbible.

Den unge brite, der fungerer som faldskærmsinstruktør, plejer normalt at have fuld kontrol over teknikken, enten når han springer ud af et fly fra flere kilometers højde eller kaster sig ud fra klipper og broer i hundreder af meters højde. Men da han for nylig sprang fra den 800 meter høje 'Happy Birthday'-klippe, gik noget forfærdeligt galt.

Af endnu ukendte årsager foldede Dylans faldskærm sig ikke ud, og han styrtdykkede mod jorden og døden.

Fire erfarne basejumper-venner så ned fra klippens top, da han faldt mod jorden.

Efter ulykken ringede de straks efter hjælp og klamrede sig til et spinkelt håb om, at han mirakuløst havde overlevet faldet.

Desværre vidste de alt for godt fra bitter erfaring, at dette sandsynligvis ikke var tilfældet. For ikke så mange år siden mistede Dylan sin bedste ven, Aiden Cheffe, i en lignende ulykke i 2018. Og det blev desværre bekræftet, at Dylan var død på stedet.

Det er uklart, om en fejl i faldskærmen eller en fejl begået af Dylan selv var årsagen til ulykken, men det lokale politi mener, at fejlen lå i faldskærmen.

Efter ulykken blev hans lig transporteret op fra dalen ved hjælp af en redningshelikopter, og der er strømmet ind med kondolencer på sociale medier.

"I de sidste par uger har vi tilbragt tid sammen, og han var gladere end han har været i flere år [...]," skrev Roberts' bror, Alex, blandt andet på Facebook. Han udtrykte også, at hans hjerte var "knust" efter ulykken.

"Han bekymrede sig meget for de mennesker omkring sig og havde altid masser af kærlighed at give. Ord kan ikke beskrive, hvor fortabte vi er uden dig, Dylan. Jeg elsker dig så meget. Må du hvile i fred i himlen [...]," skrev han også.

På et basejumperforum online beskrev venner Dylan, der havde kælenavnet 'English,' som en "venlig og mild sjæl," der havde "gennemgået traume" på grund af tabet af sin ven.

"Han havde fast besluttet sig på at gøre dette år til et positivt år og strålede altid af lys og livlig energi. Han vil blive savnet af mange mennesker," stod der også i beskeden.

Ulykken fandt sted i Italien, og de britiske myndigheder arbejder på at hjælpe Dylans familie med at transportere hans legeme hjem.