Soldater anholder 8-årige drenge for at plukke grøntsager

15/03/2021 15:08

|

Redaktionen

Foto: BTSELEM/IMEU/Twitter/Unilad.com

Mest læste i dag

En video af tungt bevæbnede israelske soldater, der arresterer palæstinensiske børn og trækker dem med magt væk for at plukke grøntsager, spreder sig nu på sociale medier.

En video, fanget af B’Tselem, det israelske informationscenter for menneskerettigheder i de besatte områder og delt på Twitter, viser et antal unge drenge, der føres væk af svært bevæbnede soldater.

På et tidspunkt ses en dreng forsøge at gribe ind og redde et af børnene, men han bliver hurtigt trukket væk af andre soldater.

Institute for Middle East Understanding, en pro-palæstinensisk nonprofitorganisation, sagde, at de fem arresterede drenge, der er i alderen 8 til 12 år, havde plukket akoub, en spiselig plante.

”Dette er den virkelighed og det traume, som palæstinensiske børn møder, mens de lever under Israels brutale apartheid,” – lyder det fra gruppen B’Tselem der optog videoen.

Efter at have tilbragt tre timer i en politistation er drengene løsladt, men to af dem vil blive udsat for yderligere forhør.

Og denne slags voldsomme arrestationer, begået mod små palæstinensiske børn sker alt for ofte. Ifølge B’Tselem finder mellem 500 og 700 af sådanne anholdelser sted hvert år.

Det mistænkes også, at der er tale om en form for systematisk undertrykkelse, når det kommer til netop den plante de små drenge plukkede.

Palæstinensere har nemlig i mange generationer plukket, tilberedt og spist akoub, men i 2005 blev dette ulovligt, da Israel besluttede sig for at tilføje planten til en liste over beskyttede arter, hvilket betyder at man nu ikke må indsamle mere end 5 kilo.

Mohammad Abu Hmeid, far til to af drengene, fortalte Middle East Eye, at arrestationerne var uberettigede. Han sagde, at soldater også havde konfiskeret hans søns spande, tønder og enhver akoub, de havde samlet.

”Alt, hvad de gjorde, var at vælge akoub, og det er ikke en forbrydelse. De udgjorde ikke en trussel mod nogen. De gjorde ikke noget forkert,”

Betty McCollum, en amerikansk kongreskvinde, der tidligere fremsatte et lovforslag, der forbyder Israels brug af amerikansk militærfinansiering til at tilbageholde palæstinensiske børn, fortalte Middle East Eye, at optagelserne er dybt foruroligende.

Tilbage i 2019, sagde McCollum at Israels system med ”militær ungdomsopdagelse er statsstøttet misbrug af børn designet til at skræmme og terrorisere palæstinensiske børn,”

”At se billederne af stærkt bevæbnede israelske soldater, der håndterer og tilbageholder disse fem forudgående palæstinensiske børn, er ekstremt foruroligende,” – sagde hun dengang ifølge Unilad.com

”Det er forkert at bruge israelske soldater til at fange små drenge, der efter sigende samler vilde grøntsager i besat palæstinensisk land,”