Selfie-turister truer gorillaer med coronasmitte

19/02/2021 11:15

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I en pressemeddelelse beskriver Oxford Brookes University resultatet af en undersøgelse, foretaget af forskere ved universitetet.

Man skulle ikke tro at det var muligt, at turister kunne komme tæt nok på gorillaer i nationalparker, til at smitte de store dyr med corona.

Men ifølge forskere ved Oxford Brookes University i Storbritannien, er der stor risiko for, at turister med et ønske, om den perfekte selfie, kan smitte det majestætiske dyr med corona – Det skriver Ekstra Bladet.

”Risikoen for sygdomsoverførsel mellem besøgende og gorillaer er meget bekymrende,” – siger forskningsleder Gaspard Van Hamme i pressemeddelelsen.

Særligt stor er bekymringen, da gorillaerne det drejer sig om, bjerggorillaer, i forvejen er en meget truet dyreart med kun 1063 registrerede individer tilbage.

Selve forsøget foregik ved, at forskerne har analyseret 858 opslag på Instagram i perioden 2013 til 2019, der alle havde det tilfældes at der med i opslaget var enten #gorillatrekking eller #gorillatracking.

Mange af billederne var netop selfies, taget alt for tæt på gorillaerne. Forskerne fandt også flere billeder af turister, der havde fysisk kontakt med gorillaerne, og det bekymrer altså forskerne.

”Det er vigtigt, at vi sætter ind med styrkede tiltag, så gorillatrekking ikke er årsag til yderligere fare for disse i forvejen truede aber,” – siger forskningslederen.