Det er de færreste statistikker, hvor det er ældre mennesker, der fylder i forhold til ulykker.
Om ældre bilister kan der i stedet være en stor erfaring med at sidde bag rettet.
Mister retten til at køre bil
Hvis ikke de mange bilister, der er over 70 år, følger den regel, så mister de retten til at køre bil, og på den måde kan de risikere en bøde på 1000 pund, hvilket svarer til over 8000 danske kroner.
Det møder utilfredshed fra flere mennesker, der stiller kritiske spørgsmål til, hvorfor det ikke også gælder de yngre bilister.
I Danmark er der også særlige regler for ældre bilister, men her afhænger det i stedet af forskellige faktorer, og er du en frisk og rørig 70 årig eller derover, så er det de færreste, der afkræves et fornyet kørekort.
Mange af reglerne her gælder også de yngre bilister, for eksempel hvis du har diabetes eller andre sygdomme, der gør, at du skal have fornyet kørekortet af sikkerhedsmæssige årsager.
Hvert 3. år
Men den regel, der møder kritik i Storbritannien er, at ældre over 70 år skal have fornyet deres kørekort hvert 3. år.
Det handler ikke om ny teori- og køreprøve, men blot om, at der skal indsendes relevant dokumentation og i nogle tilfælde en lægeerklæring, men reglen møder kritik.
En af modstanderne af disse regler siger; "Ironien her er, at det ikke er ældre bilister, der forårsager ulykker, det er uvægerligt yngre og midaldrende bilister. Måske burde de være dem, der skal forny deres kørekort hvert tredje år."
Må gerne køre imens
Mens fornyelsesprocessen står på, må den ældre gerne fortsat køre bil, hvis deres seneste kørekort var gyldigt, hvis det ikke var blevet inddraget eller nægtet af medicinske og hvis de har lægens støtte til en fornyelse.
Så for flertallet er der ikke forbundet store gener eller lang tid uden at må køre bil med fornyelsen af kortet, men processen er ikke gratis, og netop det bliver anset for at være en uretfærdig straf for de ældre bilister.