Politiet gør absurd, klamt fund

10/11/2020 15:27

|

Lukas Jepsen

Mest læste i dag

I en stor affaldssæk er blevet central i en yderst absurd sag om trafficking i Vietnam.

Eksotiske dyr, og særlige truede eksotiske dyr koster gerne rigtig mange penge på det sorte marked. Derfor følte Vietnamesiske Ly Hai Tho heller ikke at han kunne sige nej, da han blev tilbudt at købe en død tiger, til den ringe sum af cirka 5.500 kroner.

Fundet i en affaldspose med vin

Men sagt nej, er nok lige præcis hvad den 28-årige vietnameser skulle have gjort. For han er nemlig blevet anholdt af politiet, og undersøges nu af politiet, efter at de fandt en affaldspose med liget af en tiger, der lå og ”marinerede” i vin.

Politiet havde længe overvåget Ly Hai Tho, fordi han var mistænkt for at være involveret i handel med truede dyrearter på det sorte marked.

Han indrømmede hurtigt overfor politiet at han havde været i kontakt til en mand der handlede med truede dyrearter.

Svært truet dyreart

Og en truet dyreart er præcist hvad den døde tiger tilhører. IUCN  - ”International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources” har vurderet at der kun er få hundrede Sumatra-tigere tilbage. Derfor er dyret også på organisationens røde liste.

I Vietnam er der strenge love angående truede dyrearter, overtrædelse af disse love kan i de værste sager medføre op til 15 års fængsel. Og Ly Hai Tho skal nok have ansat nogle dygtige advokater, for udover fundet af den stakkels tiger, fandt politiet også et lager af våben på mandens adresse.