Pilot går på toilettet og kommer ikke tilbage - grusom opdagelse i luften

13/05/2024 15:43

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En pilot gik på toilettet og kom aldrig tilbage - dødsdrama i elleve kilometers højde!

Mest læste i dag

En pilot begyndte at føle sig utilpas, hvilket fik ham til at gå ud på toilettet om bord på flyet. Her endte han med at kollapse. De andre besætningsmedlemmer forsøgte desperat at genoplive deres kaptajn, mens flyet fløj gennem natten med omkring 900 kilometer i timen.

Kaptajnen havde arbejdet for flyselskabet Latam i 25 år. På en flyvning fra Miami (USA) til Santiago de Chile (Chile) fik han det skidt, selvom det var ren rutine for ham at flyve den lange distance, hvilket han havde gjort mange gange før. Men efter få timer i luften tog rejsen en dramatisk drejning.

Kaptajnen endte med at få et hjertestop. Genoplivningen begyndte i luften, hvilket kabinemedarbejderne heldigvis er blevet trænet til. Der var desuden to andre piloter i cockpittet. Deres fokus blev med det samme at bevare roen og lande flyet sikkert og hurtigt, da den bedste medicinske behandling kun findes på jorden. De besluttede derfor at lande i Panama City (Panama).

Flyselskabet Latam bekræftede pilotens død

Kun 28 minutter efter at nedstigningen er begyndt, lander Boeing 787-flyet sikkert i lufthavnen i Panama. Men det er alligevel for sent. Lægerne erklærede kaptajnen for død.

"Vi er dybt berørte af, hvad der er sket, og vi udtrykker vores dybeste kondolencer til vores medarbejders familie," sagde flyselskabet Latam til CNN Chile.

En forespørgsel fra RTL blev ikke besvaret. Passagererne endte med for en stund at være strandet i Panama efter den tragiske ulykke, men Latam sørgede naturligvis for, at de kort tid efter kunne komme videre til deres destination i Chile.

Nødstilfælde i luften sker jævnligt. I juli sidste år rapporterede RTL om en hændelse om bord på et tysk fly fra Eurowings Discover. Kaptajnen blev så syg kort før landing i Frankfurt, at han ikke kunne styre flyet. Den unge og nyligt uddannede co-pilot måtte derfor lande flyet med op til 180 passagerer alene.