Pensionist fik parkeringsbøde ude foran LIDL: Havde ikke handlet for nok penge

13/02/2024 07:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Begrundelsen bag parkeringsbøden kom noget bag på pensionisten.

Mest læste i dag

I den tyske by Bremen stod en ældre mand over for en irriterende hændelse, da han blev pålagt en parkeringsafgift på 34 euro (omkring 250 danske kroner) for at overskride tilladt parkeringstid på en parkeringsplads tilhørende Lidl, trods det at han havde foretaget indkøb i butikken.

Sådan rapporterer inFranken.

Tæt på Lidl-butikken findes et fitnesscenter og en butik for drikkevarer, som begge har separate parkeringsarealer. Dog er det nødvendigt at køre igennem Lidl's parkeringsareal for at komme frem til fitnesscentrets parkeringsplads. Et overvågningskamera registrerer bilers ankomst til parkeringspladsen, hvilket starter tidstællingen.

Som en direkte følge heraf, modtog den ældre borger en bøde for at have parkeret først ved fitnesscentret og dernæst hos Lidl i 39 minutter.

Selvom pensionisten havde parkeret i 39 minutter og havde handlet for næsten 34 euro (svarende til ca. 250 kroner), blev han overrasket over at få en parkeringsbøde. Weser Kurier beretter, at han blev sanktioneret af en overvågningstjeneste ansat af Lidl, som tjekker at parkeringsreglerne, herunder en maksimal parkeringstid på 90 minutter, bliver overholdt.

Dette ville den ældre herre ikke acceptere og valgte derfor at indsende en klage. Han blev meget overrasket over svaret, da Lidl meddelte, at bøden stod ved magt, fordi det registrerede købsbeløb ikke stemte overens med den tid han havde parkeret.

Lidl har udtalt, at de i visse butikker, især dem beliggende i centrum, samarbejder med tredjeparter

Nicole Bahn, en juridisk rådgiver ved Forbrugercentret i Bremen, har kritiseret denne fremgangsmåde: "Det er juridisk uholdbart - og den juridiske forståelse er entydig: købsbeløbet har ingen relevans," udtaler hun.