Passageren var dybt utilfreds med maden, serveret ombord på flyet: Det fik dyre konsekvenser

30/07/2023 13:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En flyvning med fra Houston til Amsterdam tog længere tid end planlagt på grund af en passager.

Mest læste i dag

Den 9. juli, under en United Airlines-flyvning fra Houston til Amsterdam, blev vi vidne til, hvordan vreden hos en flypassager kan eskalere.

Det hele begyndte som en helt almindelig klage. Ifølge The Guardian klagede en mand over maden ombord.

Først var han blot utilfreds med maden, men hans vrede voksede og førte til problemer.

Som en konsekvens af hans opførsel blev han nødt til at forlade flyet i Chicago.

Flyselskabet udtalte: "United Flight 20 fra George Bush Intercontinental Airport til Amsterdam blev omdirigeret til O'Hare International Airport på grund af forstyrrelse forårsaget af en passager."

Den forstyrrende passager blev nødt til at stige af i Chicago.

Dyr fornøjelse

Desværre medførte den uventede landing yderligere komplikationer. Før landingen i Chicago måtte passagerflyet cirkle flere gange for at brænde brændstof af, da flyet ellers ville være for tungt til at lande.

Ifølge onlinetjenesten Flightradar24 skulle flyet også først fyldes op med brændstof i Chicago, efter landingen, da de havde brændt ekstra brændstof af for at kunne sætte den problematiske passager af.

Klageren endte med at forlænge flyvetiden med tre timer, og flyet ankom derfor først til Amsterdam den 10. juli kl. 12.30 lokal tid.

Den voldelige passager kan nu se frem til at betale en høj pris for sit vredesudbrud. Sådanne episoder kan medføre bøder på op til 37.000 dollars (ca. 250.000 DKK).

Et løfte om bedre kvalitet

På business class tilbydes passagerer normalt en 3-retters menu med mulighed for at vælge mellem stegt oksebryst, laks med citrongræs, ricotta-salat eller honning-ricottiravioli. En business class-flyvning på ruten Houston-Amsterdam koster 6.297 dollars (ca. 42.000 DKK).

The Guardian kritiserede United Airlines for, at madforsyningen om bord ikke levede op til niveauet før coronapandemien. Derfor havde flyselskabet annonceret, at de ville forbedre kvaliteten.

I 2022 steg antallet af forstyrrelser forårsaget af flypassagerer med 47 procent sammenlignet med året før. Der blev rapporteret om en sådan episode for en ud af 568 flyvninger.