Over 7.000! Sultan ejer verdens største samling af luksusbiler

03/04/2024 17:13

|

Nicolai Busekist

Foto: Sociale medier
En sultan har haft travlt med at købe luksusbiler, hvilket betyder, at han i dag har den største samling i hele verden.

Mest læste i dag

Nej, du har ikke læst forkert. Sultanen af Brunei (en lille nation i Asien), Hassanal Bolkiah, har verdens største private bilsamling ifølge Guinness Rekordbog. Der indeholder intet mindre end syv tusinde køretøjer, herunder sportsbiler og luksusbiler. Den store samling omfatter flere biler fra luksuriøse mærker som Ferrari, Rolls-Royce, Porsche og McLaren.

Ifølge Forbes er Bolkiahs formue anslået til 28 milliarder dollars  (omkring 193 milliarder danske kroner). DuPont Registry, et nordamerikansk magasin, vurderer, at alle bilerne er cirka 300 millioner dollars værd. Det svarer til lidt over 2 milliarder danske kroner.

600 Rolls-Royce. Ifølge GQ Indien modtog sultanen en specialfremstillet Rolls-Royce med åbent tag, så den kunne rumme en parasol på toppen af bilen. Modellen er fuldstændig belagt med guld. Magasinet rapporterer også, at Bolkiah-familien stod for at aftage næsten halvdelen af alle Rolls-Royce-biler solgt i 1990'erne.

300 Ferrari-enheder. Ifølge The Sun havde sultanen en fidus med at købe flere eksemplarer af den samme bil. For eksempel købte han 11 Ferrari F40'er i 1990'erne. Det britiske medie skriver også, at han erhvervede ti McLaren F1'er, tre Aston Martin V8 Vantage Special Series II, seks Ferrari FX'er. Og en lang række andre biler.

DuPont Registry bekræfter også, at Bolkiahs garage også indeholder seks Porsche Dauer 962 Le Mans, 11 McLaren F1 og 20 Koenigseggs. En del af samlingen tilhører sultanens bror, prins Jefri, og flere nevøer. Det amerikanske magasin hævder, at nogle af disse biler ikke længere bruges og derfor nærmest er i en tilstand af forfald i Bolkiahs garage.

Ikke desto mindre er der tale om en samling, der har en stor værdi. Derfor vil det naturligvis også være muligt for sultanen at sælge ud af sin beholdning, såfremt han skulle have et ønske om at gøre dette.