n familie tilbragte en nat i zoologisk have: Havde kun 30 sekunder til at flygte, før fem løver slap løs

22/08/2023 07:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En familie måtte forleden angiveligt tage benene på nakken for at undgå at blive spist, da de overnattede i en zoologisk have.

Mest læste i dag

I den kombinerede zoologiske have og temapark, kendt som 'Taronga Zoo' i Sydney, Australien, tilbydes dyreelskere mod en betaling muligheden for at tilbringe natten i området kaldet 'Roar and Snore'.

Mange australske og internationale familier har grebet denne chance for at vågne op til lyden af abers skrig og løvens brøl. Dog oplevede en familie for nylig en noget uhyggeligere oplevelse, da de blev vækket af løvens brøl, der kom farligt tæt på.

Dette blev rapporteret af det britiske medie Ladbible.

Familien, bestående af Magnus og Dominique Perri samt deres to sønner, Lucas og Oliver, har udtalt, at de pludselig befandt sig i en farlig situation, da fem løver pludselig slap fri i parken omkring kl. 06:40.

På det tidspunkt befandt familien sig i deres telte, og de hørte parkens personale råbe tidligt om morgenen om at evakuere området.

Årsagen til evakueringen var, at en fuldvoksen løve og dens fire unger ved et uheld var undsluppet deres indhegning.

Ifølge Magnus Perri skete alt dette "meget hurtigt".

Han beskrev det således: "De sagde: 'Skynd jer!' Lad jeres ejendele ligge. Dette er Kode 1. Forlad jeres telte. I har 30 sekunder til at komme ud."

Han tilføjede: "Folk løb ud [fra parken]."

Mindst 50 måtte flygte fra løverne

udover Perri-familien befandt sig også i campingområdet, hvor gæster kan overnatte i den zoologiske have.

Alle blev evakueret, og flere har fortalt, at dyrepasserne gentagne gange råbte: "De løber stadig rundt!"

Efter en ukendt tidsperiode blev fire af løverne lokket tilbage til deres indhegning, mens den femte løve måtte bedøves for at genoprette kontrol over situationen.

En talsperson fra zoologisk have har bekræftet, at ingen kom til skade under evakueringen.

Talspersonen har dog ikke kunnet fastslå, hvordan løverne formåede at slippe ud af deres indhegning.

Der er nu igangsat en undersøgelse af hændelsen, som den zoologiske havedirektør, Simon Duffy, har beskrevet som en "betydelig ulykke".

Ifølge direktøren slap løverne ud cirka 100 meter fra de overnattende gæster, der var de eneste besøgende i haven på det pågældende tidspunkt, da parken var lukket for almindelige besøgende.

Han har ydermere forsikret, at indhegningen for løverne ikke vil blive taget i brug igen, før den er blevet "100 procent sikker".