Mand kørte sin gravid kone til hospitalet: Så tager tingene en uventet drejning

12/10/2023 21:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: GoFundMe
Fødslen tog en uventet drejning, som ingen af dem kunne have forestillet sig.

Mest læste i dag

Da Jared Wilson kørte sin hustru Caitlyn til hospitalet i Buffalo, USA, for at byde deres søn Gabriel velkommen, havde han ingen anelse om, at kun en af dem ville vende hjem.

Jared og Caitlyn Wilson, et ægtepar fra USA, havde glædet sig til ankomsten af deres andet barn. Den 12. december 2022 tog Jared sin hustru til hospitalet, som tilfældigvis også var hans arbejdsplads som anæstesilæge.

Caitlyn skulle gennemgå en planlagt fødsel, mens Jared tog sig af deres et-årige søn, Lincoln, der var derhjemme. Senere på aftenen vendte Jared tilbage til hospitalet og blev forsikret om, at alt var i orden. Men næste morgen begyndte en ti dages mareridt.

I et omfattende interview med det amerikanske magasin People deler Jared Wilson sin hjerteskærende historie om de skæbnesvangre dage omkring jul sidste år.

Da fødselsveerne begyndte, opstod komplikationer, da barnets arm kom ud af livmoderhalsen og fik navlestrengen til at blive klemt. Denne komplikation forhindrede blodtilførslen til barnet og iltmangel opstod. I sådanne tilfælde kræver det en hurtig levering af barnet, da der er stor risiko for, at barnet kvæles, forklarer Jared Wilson.

For at redde situationen måtte Caitlyn gennemgå et akut kejsersnit i hast. Gabriel blev født kort tid efter og var i god form uden tegn på skader. Desværre oplevede Caitlyn komplikationer efter bedøvelsen, inklusive væskeophobning i hendes lunger.

Hendes tilstand forværredes, og hun udviklede kraftige smerter, høj puls og hævede ben i de følgende dage. Hun blev overført til intensivafdelingen og blev tilsluttet en åndedrætsmaskine den 21. december.

Tolv timer senere oplevede hun et hjertestop, og lægerne opdagede også blodpropper og skade på organerne. Hun gik i septisk shock. Dagen efter, efter endnu et hjertestop og mange forsøg på genoplivning, traf Jared beslutningen om at afbryde respiratoren.

"Jeg lå og holdt om hende, mens lægerne slukkede for maskinen, og de forlod rummet. Det var dét," fortsætter Jared.

Savner hende enormt

Caitlyn Wilson blev begravet den 15. januar. Nu er Jared Wilson alene med deres to sønner, Lincoln og Gabriel.

I en opdatering på GoFundMe, som fulgte efter interviewet med People, nævnes det, at Jared gør alt, hvad han kan, for at være en god og nærværende far for sine børn. "Drengene vokser op hurtigt og mindes deres mor hver dag. De lærer om den kærlighed og det offer, hun gav dem, og savner hende utroligt meget," står der på hjemmesiden.