Liam blev ramt af dødelig kræftsygdom i ung alder: Advarer andre mod at lave samme hyppige fejl

22/02/2024 08:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at lytte til sin krop.

Mest læste i dag

Mange er bekendte med tendensen til at overse kroppens signaler, håbende på at ethvert ubehag vil aftage af sig selv. Ofte kan dette være tilfældet, men der findes situationer, hvor der er behov for yderligere medicinsk intervention.

Liam Griffith, en 31-årig mand fra Middlesbrough, England, modtog som ung beskeden om, at han led af en dødelig form for kræft. Hans rørende fortælling bliver nu delt for at fremhæve risiciene ved at negligere bekymrende helbredstegn, ifølge gazettelive.

Griffith, der tidligere ernærede sig på olieboreplatforme som selvstændig, valgte oprindeligt at se bort fra tydelige sygdomssymptomer såsom kramper, opkastninger og oppustethed. Hans beslutning var motiveret af et ønske om ikke at påvirke sin indkomst, da han som selvstændig var afhængig af sin egen arbejdskraft.

Historien tager sin begyndelse i marts, da Griffith begyndte at opleve de første symptomer. På trods af voksende ubehag, besluttede han at ignorere det, en beslutning han senere ville kalde "den største fejl i mit liv." Situationen forværredes hurtigt, og efter en forsinket indlæggelse blev han først diagnosticeret med Crohns sygdom og derefter med tarmkræft. En operation afslørede den skræmmende virkelighed: kræften var i terminal fase.

Den mentale og fysiske belastning var enorm. "Jeg lever helt bogstaveligt det værste liv, jeg kunne have forestillet mig," sagde han.

I sin kamp mod kræften fandt Liam et håb om en bedre slutning på livet gennem støtten fra sin veninde, Eve Bannatyne, som startede en indsamling på JustGiving. Denne indsats indbragte hurtigt £18,000 til privat behandling, efter NHS' behandlingsmuligheder viste sig utilstrækkelige mod den resistente kræft.

Eve fremhævede i sin kampagnebeskrivelse Liams mod i kampen mod kræften og påpegede det presserende behov for støtte for at forbedre hans livskvalitet.

Desværre mistede Liam livet i januar 2024. Han vil blive mindet af venner og familie som en modig person, der bragte glæde og latter med sig.