Politiet med seriøs advarsel til danskerne: Sådan undgår du at falde i fælden

21/02/2024 05:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Politiet advarer danskerne i denne tid, hvor det er svært at navigere mellem, hvad der er rigtigt og forkert.

Mest læste i dag

I takt med at store kultur- og sportsevents som FCK’s kampe i Champions League, SmukFest, Roskilde Festival og tilsvarende begivenheder nærmer sig, oplever vi en markant stigning i efterspørgslen på billetter. Dette fænomen tiltrekker desværre også billetsvindlere, som ser en mulighed for at udnytte situationen, hvilket forhøjer risikoen for at ende med en ubrugelig billet.

Som en konsekvens advarer politiet nu og opfordrer folk, der køber billetter, til at udvise særlig forsigtighed for at undgå at blive snydt.

Politiet har formidlet denne advarsel gennem appen “Mit digitale selvforsvar”.

For at beskytte sig selv mod svindel, foreslår politiet at følge visse sikkerhedstiltag, især når man overvejer køb af billetter fra private. Nedenstående tjekliste er designet til at hjælpe med at forhindre svindel:

  • Verificer sælgers identitet: Tjek om sælgers information er konsistent på forskellige platforme som Facebook, DBA, MobilePay osv. Ensartethed i navn og billede er et positivt signal.

  • Undlad at efterspørge billetter offentligt: At søge efter billetter offentligt kan lokke svindlere til. Vær derfor varsom med, hvordan og hvor du udtrykker dit behov for billetter.

  • Vær skeptisk overfor betalingsformer: Vær på vagt, hvis sælgeren ikke kan bruge MobilePay og i stedet foreslår overførsel til en tredjepart. Overvej at undlade handlen i sådanne tilfælde.

  • Kontroller sælgers Facebook-profil: En profil, der er nyligt oprettet, har få venner eller mangler profilbillede og andre relevante oplysninger, kan indikere en falsk profil.

Politiet understreger, at selvom disse foranstaltninger kan reducere risikoen for svindel, er den sikreste metode for at undgå køb af falske eller ugyldige billetter, at erhverve dem direkte fra de officielle udbydere. "For at undgå risikoen for at blive afvist ved indgangen med en ugyldig eller falsk billet, anbefaler vi kraftigt, at du kun handler med officielle billetudbydere," anbefaler politiet.

Denne advarsel tjener som en vigtig reminder om at være opmærksom og kritisk, når du søger efter billetter til populære begivenheder, for at sikre en positiv oplevelse uden dårlige overraskelser.