Lærer støder på hjerteknugende besked, da han retter eksamensopgaver

24/09/2023 15:53

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Da en lærer er i færd med at oprette eksamensopgaver, er der især én opgave, der fanger hans opmærksomhed.

Mest læste i dag

En historielærer ved navn Winston Lee, som arbejder på Letcher County Central High School i Whitesburg, Kentucky, har delt et billede på Facebook. Billedet viser en eksamensopgave, som en af hans elever har løst. På bunden af opgaven har eleven efterladt en hjertevarm besked, hvor han tilbyder at donere fem af sine point fra eksamen til en klassekammerat i nød.

Denne smukke gestus fra eleven har fået opslaget til at sprede sig som en steppebrand på det sociale medie, og en lang række mennesker har udtrykt deres anerkendelse for elevernes handlemåde.

Winston Lee beskrev situationen med følgende ord i sit Facebook-opslag:

"En af mine elever, en 'straight A'-studerende, har valgt at give sine fem bonuspoint til enhver, der måtte have brug for dem. Han tilbyder frit det, han har optjent, til en jævnaldrende, som måske har haft svært ved eksamen."

Da han delte sin historie med Good Morning America, understregede Winston, at i sine 12 år som lærer aldrig før havde han oplevet en sådan hjertevarm anmodning fra en af sine elever.

"Jeg blev positivt overrasket. Han er en af de typer, der ofte udviser medfølelse og forståelse i klasseværelset," sagde han.

Efter at opslaget gik viralt på Facebook, har det fået mere end 76.000 likes og er blevet delt over 55.000 gange. På billedet i opslaget vises den besked, som den unavngivne elev skrev i bunden af sin eksamensopgave.

"I tilfælde af at det er muligt, ville jeg gerne bede dig om at give mine bonuspoint til den, der scorer lavest," lød beskeden fra eleven på sin opgave.

Dagen før eksamen havde Winston lovet sine elever, at alle, der deltog i en eksamensquiz, ville få fem bonuspoint til deres eksamensresultat.

Eleven, som opnåede en imponerende score på 94% på eksamen, kunne have fået hele 99%, hvis han ikke havde besluttet at give sine bonuspoint væk. I stedet for at beholde dem, besluttede han at donere dem til en medstuderende, som dermed bestod eksamen, takket være de fem bonuspoint fra sin velgørende klassekammerat.

"Den anden elev var virkelig taknemmelig, og hun ved faktisk ikke, hvem der var den gavmilde donor," sagde Winston.

Winstons Facebook-opslag udløste en strøm af positive kommentarer, men der var også nogle, der mente, at han ikke burde have tildelt de fem bonuspoint til en elev, som ellers ikke ville have bestået eksamen.

Winston svarede på kritikken ved at påpege, at ikke alle elever er stærke testtagere, og at nogle kan have udfordrende hjemmesituationer, der gør det svært at fokusere på deres studier. Han bemærkede også, at Letcher County Central High School har mange elever fra familier med lav indkomst.

"Jeg føler mig godt tilpas med at have hjulpet denne elev med at gå fra 58 point til at bestå. Vi kender ikke hendes baggrund og udfordringer," tilføjede han og udtrykte sin glæde over, at elevens generøsitet havde spredt medfølelse og venlighed til andre.