Lægerne troede, det var influenza: Nu har 14-årige Mathias mistet både sine arme og ben

01/10/2023 08:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det viste sig at være langt, langt værre end først antaget.

Mest læste i dag

I juni måned oplevede Mathias Uribe fra Tennessee, USA, influenzalignende symptomer, hvilket resulterede i to lægebesøg. De betragtede det ikke yderligere på det tidspunkt. Det hele ændrede sig dramatisk, da Mathias pludselig blev hastet ind på hospitalet, og hans forældres verden blev revet fra hinanden.

Mathias' forældre befandt sig i en mareridtsagtig situation, da deres søn blev ramt af et hjerteangreb. Situationen blev endnu mere intens, da den 14-årige blev transporteret til to forskellige hospitaler, før han endelig fik en diagnose.

På det tidspunkt blev det bekræftet, at det, de troede var influenza, var langt mere alvorligt. Han fik diagnosen Streptokok Toksisk Chok Syndrom - en sjælden, men alvorlig bakterieinfektion, der pludseligt kan føre til lavt blodtryk, organsvigt og endda død.

Mathias' forældre udtalte: "Han blev diagnosticeret med lungebetændelse og streptokok-toksisk choksyndrom."

Mathias blev først overført til intensivafdelingen på Vanderbilt Children's Hospital for den livreddende behandling, han så desperat havde brug for. Ifølge Unilad udtalte forældrene: "Vi fik at vide, at vores søn var det mest syge barn, der var indlagt på det tidspunkt."

Lige da det begyndte at se ud som om, Mathias var på bedringens vej, blev lægeteamet nødt til at træffe den hjerteknugende beslutning om at amputere hans venstre ben under knæet. Fire dage senere måtte endnu en amputation udføres, denne gang over knæet, og til sidst blev begge hænder amputeret.

Forældrene har siden overvejet beslutningen om at amputere deres 14-årige søns hænder og underben, og de udtalte: "Vi finder trøst i at vide, at denne beslutning blev truffet efter omhyggelig overvejelse og konsultation med medicinske fagfolk, som altid har Mathias' bedste interesse for øje. Selvom vejen foran os utvivlsomt vil være udfordrende, har vi fuld tillid til, at denne operation vil bane vejen for en lysere fremtid for vores søn."

"Vores søns styrke har altid været en kilde til inspiration for os alle. Han har stået imod modgang med utrolig beslutsomhed, og vi tvivler ikke på, at han vil fortsætte med at gøre det på denne rejse. Vi beundrer hans uovervindelige ånd og beslutsomhed, som uden tvivl vil guide ham igennem de udfordringer, der venter forude."

Hans far udtrykte det følgende: "Jeg sagde til ham, at vi vil være dine arme og ben, indtil vi får styr på alt dette."

Forældrene ønsker også at oplyse, at donationer vil bidrage til at dække Mathias' lægebehandling, herunder terapi, kirurgiske indgreb og proteser.