Kvinde troede, at hun havde en simpel forkølelse – sandheden var meget værre

30/10/2023 18:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screenshot, Youtube, SWNS
Da Caoimhe Reddy, en 26-årig kvinde, gik i seng med en let forkølelse, anede hun ikke, hvad næste morgen ville bringe. Det, der startede som en uskyldig forkølelse, tog en uventet drejning.

Mest læste i dag

Da Caoimhe vågnede, mærkede hun ikke sin venstre ansigtshalvdel. Forsøget på at indtage morgenkaffe resulterede blot i spildt væske, der løb fra hendes mund. Et hurtigt blik i spejlet bekræftede hendes frygt: Den venstre side af hendes ansigt var uden følelse.

Selvom hun oprindeligt tænkte, at hun måske havde sovet dårligt, blev en telefonopringning til akutafdelingen snart nødvendig for at indse, at situationen var yderst alvorlig. Det kunne meget vel have været et slagtilfælde.

Efter syv ugers intensiv udredning forblev lægerne stadig i tvivl om, hvad der præcist havde udløst Caoimhes ansigtslammelse. Denne mystiske sygdom havde gjort det næsten umuligt for hende at spise, drikke og tale, og hun havde mistet sin smagssans i den ene side af tungen.

En uendelig række af tests

Selvom Caoimhe blev hastet til hospitalet og underkastet undersøgelser for slagtilfælde, traumatisk hjerneskade og infektioner, førte ingen af disse tests til en præcis diagnose. Hun blev sendt hjem med recept på steroidtabletter og måtte gentagne gange vende tilbage til hospitalet for yderligere testning.

Lægernes bedste bud nu er, at hendes ansigtslammelse skyldes betændte ansigtsnerver forårsaget af en infektion. Men på trods af antibiotika, antivirale midler og steroidbehandling har hendes tilstand ikke forbedret sig.

Livet med ansigtslammelse

Caoimhes daglige liv er dramatisk påvirket af hendes tilstand. Hun er ikke længere komfortabel med at spise eller drikke offentligt, og selv simple opgaver som at besøge en kaffebar udgør nu en udfordring.

Hun udtrykker det således: "Alt, hvad jeg plejede at tage for givet før lammelsen, føles nu pludselig som en umulighed. Jeg frygter folks reaktioner og spørgsmål."

Caoimhe forsøger nu at tackle sin tilstand med så meget positivitet som muligt. Hun siger: "Jeg vil blot stræbe efter at være så glad og sund som muligt." Hun har taget initiativ til at begynde at løbe og prøver akupunktur for at tage hånd om både sin mentale sundhed og ansigtslammelsen.

Hendes historie er en påmindelse om, hvor uforudsigeligt livet kan være, og hvor vigtigt det er at værdsætte vores sundhed, mens vi har den.

Kilde: Metro og SWNS