Købte forladt depotrum til 3.500 kroner: Nu er han en millionær

22/09/2023 15:24

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Twitter / @auctionguydan
Indholdet af forladte opbevaringsrum sælges ofte på auktion, hvis ejeren ikke træder frem.

Mest læste i dag

I USA eksisterer adskillige programmer, der drejer sig om såkaldte 'Depotrumsjægere.' Disse personer rejser fra by til by for at deltage i auktioner, hvor de har mulighed for at købe indholdet af efterladte eller glemte depotrum.

Ofte ender de blot med at opkøbe en bunke ubrugeligt gods, da de færreste efterlader værdifulde genstande bag sig. Men lejlighedsvis har disse 'jægere' heldet med sig og opdager værdifulde skatte eller endda kontanter.

Værten for programmet 'Depotjægerne,' Dan Dotson, delte en historie i et klip, der blev delt på sociale medier. Historien handler om en mand, der i 2018 stødte på en sand formue i et efterladt depotrum.

Dan Dotson (th) / Foto: Twitter / @auctionguydan

Dotson berettede: "En kvinde kom op til mig og fortalte, at hendes mand arbejder sammen med en fyr, der købte et rum fra mig for 500 dollars og fandt en pengeskab inde i det. Den første person, de ringede til for at få det åbnet, kunne ikke få det til at ske."

Historien fortsætter: "De kontaktede en anden person, og da denne person åbnede pengeskabet, var det normalt tomt indeni, men denne gang var det ikke tilfældet. Der var faktisk 7,5 millioner dollars i kontanter indeni."

Foto: Twitter / @auctionguydan

Desværre for den heldige finder var det, der let kom, også let at miste.

Det viste sig nemlig, at den tidligere ejer af depotrummet havde glemt den enorme sum penge, svarende til 52,7 millioner kroner, i pengeskabet. Den oprindelige ejer sendte derfor advokater efter den nye ejer for at få sin formue tilbage.

Ifølge Dotson forsøgte advokaterne først at købe pengene tilbage og tilbød finderen en belønning på fire millioner kroner, hvis han returnerede de over 50 millioner kroner. Finderen afviste dette tilbud, men gik senere med til en belønning på 8,2 millioner kroner. Til gengæld gav han de resterende 44,5 millioner kroner tilbage, fordi han var bekymret for at tabe hele beløbet i en eventuel retssag.

Dotson afsluttede med at sige: "$7,5 millioner i et depotrum - jeg tror ikke, man ville glemme det, men måske var der eksterne faktorer involveret, jeg ved det ikke."

Selvom den heldige finder ikke fik alle 52,7 millioner kroner, kan det stadig betragtes som en fremragende investering, idet han omdannede 500 dollars til 8,2 millioner kroner.

I videoen nedenfor kan du se nogle af de mest bemærkelsesværdige fund i løbet af de mange sæsoner af 'Depotjægerne,' selvom de ikke kan konkurrere med den netop fortalte historie.

Programmet, kendt som 'Depotjægerne' på dansk, har hidtil haft 13 sæsoner og blev tidligere vist på Discovery Channel i Danmark, men kan nu ses på Viafree.